El Govern Municipal congela els impostos municipals de l'any 2021

Dijous, 29 d'octubre de 2020 a les 00:00
L’Ajuntament de Sant Fost congelarà les taxes i impostos municipals l’any 2021 per tal de no afegir pressió fiscal a la ciutadania en un moment de crisi derivada de la COVID-19, malgrat l’increment de preus de serveis essencials que presta el consistori, com les taxes i preus públics que el Consorci de Residus cobra als Ajuntaments pel seu tractament i gestió.

La pandèmia de la COVID-19 està suposant un revers econòmic molt important per a les famílies i l’Ajuntament vol ajudar-les a afrontar aquesta crisi social, sanitària i econòmica sense haver-les de sotmetre a més pressió fiscal, garantint a la població i als comerços locals línies d’ajut per minimitzar l’impacte d’aquesta pandèmia.

En aquest sentit, es manté la reducció de la taxa d’ocupació de via pública dels bars i restaurants del municipi, aprovada durant la primera onada de la pandèmia i el primer Estat d’Alarma, amb la voluntat d’afavorir el teixit comercial i la restauració al nostre poble. Es mantenen també les bonificacions en l’IBI tant per aquells habitatges que instal·lin mesures d’aprofitament tèrmic o elèctric de l’energia provinent del sol, com per aquells habitatges destinats a lloguer amb renda limitada. Aquestes bonificacions ja han entrat en vigor aquest 2020, així com també la convocatòria d'ajuts a les famílies més vulnerables.

El Govern Municipal està treballant en la proposta de Pressupost per l’any 2021, un pressupost que ha de donar cabuda a noves necessitats derivades de la COVID-19 i, alhora, també ha de donar continuïtat a projectes en marxa perquè el poble estigui a punt quan tot torni la normalitat. El consistori treballa per dotar suficientment les partides de despesa corrent per tal que hi hagi marge per reajustar-les i readaptar-les, si cal, tal i com s'ha fet durant els primers mesos de pandèmia.
Darrera actualització: 20.11.2020 | 11:33