Les detencions augmenten un 63% a Sant Fost en l’últim any

Dimarts, 15 de desembre de 2020 a les 19:10

Les detencions a Sant Fost han augmentat un 63,6% en el darrer any. És una de les xifres que es desprèn de la Junta Local de Seguretat celebrada enguany, en què hi han participat el regidor de Seguretat Ciutadana de l’Ajuntament de Sant Fost, Xavier Conesa, la caporal de la Policia Local de Sant Fost, Mayte Toledo, responsables dels cossos de Mossos d’Esquadra, Policia Nacional i Guàrdia Civil i el representant de la Delegació territorial del Govern de la Generalitat a Barcelona, Martí Rovira Guardiola. Per primera vegada, també hi va participar Protecció Civil de Sant Fost. 

El consistori atribueix la millora en l’eficàcia a l’hora de reprimir delictes a la inversió en seguretat ciutadana impulsada en els darrers mesos i també a la millora en la coordinació entre els diferents cossos policials, dos dels principals compromisos de l'equip de govern des de l'inici del mandat. 

Aquest 2020, la plantilla de la policia local de Sant Fost s’ha incrementat amb una nova caporal i nous agents. Actualment, la plantilla compta amb una caporal, 11 agents, un assessor jurídic i una persona d’atenció a la ciutadania. 

L’ampliació de la plantilla ha estat una prioritat per a l’equip de govern, que va convocar unes oposicions per ocupar les noves places en què es van apuntar més de 90 candidats. Amb aquesta convocatòria, es regularitzava la situació laboral dels agents que van aprovar la convocatòria i s’incorporaven dos nous agents al cos. 

El programa de formació continuada de tots els agents i l’adquisició d’un segon vehicle policial marcarà l’inici del proper any.

Les estafes, en el punt de mira

En la Junta Local de Seguretat també es va informar que el principal delicte contra el patrimoni a Sant Fost van ser les estafes (31%), que es van produir sobretot entre els mesos de novembre i febrer, coincidint amb el Black Friday i les festes nadalenques. Els robatoris a domicilis representen el 25,9% de les infraccions penals contra el patrimoni i segueixen sent el segon delicte de més pes al municipi. 

Si bé els delictes penals van augmentar un 8,5%, els incidents de seguretat ciutadana, com ara els robatoris amb força, les alertes per sensació d’inseguretat o les ocupacions il·legals de propietats particulars, van disminuir un 13,2%

Per contra, les infraccions administratives van augmentar un 85,5%, fins a 115. Aquest increment s’atribueix a les restriccions per la Covid-19, ja que la majoria d’infraccions es van produir als mesos de març, abril i maig. 

Darrera actualització: 16.12.2020 | 11:25