Més d’un centenar de propostes al procés participatiu sobre el pressupost 2021

Dilluns, 28 de desembre de 2020 a les 19:00

L’àrea de Participació de l’Ajuntament de Sant Fost va rebre més d’un centenar de propostes del procés participatiu que va impulsar el mes de novembre passat per reunir propostes ciutadanes de millora del poble que es poguessin tenir en compte en el pressupost de l'any 2021.

La majoria de les propostes van estar vinculades a l’àrea de Serveis Tècnics del consistori. En concret, hi van arribar 87 propostes, moltes de les quals feien referència a millores en transport públic (14), reformes de parcs (11), reparacions diverses a la via pública (10), la creació d’espais per a gossos o pipicans (9) i l’habilitació d’equipaments (9). També es van rebre cinc idees per soterrar cablejat elèctric i quatre de creació d’un carril bici, a més de diverses propostes relacionades amb la carretera B-500.

Una vintena de propostes van estar vinculades a l’àrea de Seguretat Ciutadana. En concret, de les 25 rebudes, 19 feien referència a millores de senyalització i sis a temes de seguretat, com la instal·lació de càmeres de seguretat o de barreres de control de pas.

També es van rebre algunes propostes relacionades amb l’àrea de telecomunicacions i de Benestar Social, a més d’una idea per crear un banc del temps, una altra vinculada a l’ordenança de l’ús de la pirotècnia i dues propostes més per fer campanyes d’informació turística.

Malauradament, algunes de les propostes no s’ajustaven als requisits establerts en el procés participatiu ja que els suggeriments havien de ser nous equipaments de mida reduïda, millores en equipaments existents o en l’espai públic i noves infraestructures i mobiliari urbà. Tanmateix, totes les propostes rebudes s’han llegit detingudament.

L’Ajuntament fa un balanç molt positiu de la resposta ciutadana que va obtenir el procés participatiu. Tant aquest procés com els que s’han impulsat durant el mes de desembre relacionats amb les ordenances municipals de civisme i convivència, benestar animal i regulació de l’ús de la pirotècniasón polítiques que defineixen la voluntat de la regidoria de Participació Ciutadana d’incentivar l’interès dels veïns i les veïnes a participar i col·laborar en la presa de decisions del municipi.

Segons el regidor de Participació Ciutadana, Albert Bastida, “la participació ciutadana és la màxima expressió de fer poble, perquè som tots i totes qui decidim com a santfostencs i santfostenques quines són les prioritats a atendre”. Per fer-ho possible, s’ha creat el nou portal de participació participa.santfost.cat, que “serveix com eina de comunicació directa entre veïns i veïnes i Ajuntament, potenciant la intel·ligència col·lectiva i la política de bé comú.”

Seguint amb la mateixa línia, a principis de l’any 2021, la regidoria de Participació Ciutadana impulsarà un tercer procés per crear la bandera de Sant Fost. També s’hi podrà participar a través del portal participa.santfost.cat. El període per fer-ho s’anunciarà a través de les xarxes socials i de la pàgina web del consistori.

Darrera actualització: 04.01.2021 | 09:51