Sant Fost i Creu Roja signen un conveni per oferir un servei de localització de persones amb deteriorament cognitiu

Dimarts, 22 de desembre de 2020 a les 12:25

L’Ajuntament de Sant Fost i Creu Roja han signat un nou conveni per poder desplegar un servei de localització de persones amb deteriorament cognitiu al municipi. L’objectiu és promoure, difondre i implantar l’anomenat servei LOPE (Sistema de Localització de Persones). El dispositiu és gratuït i el servei s’ofereix amb una bonificació de la quota mensual del 50%.

Aquest sistema funciona a través d’una xarxa de telefonia mòbil i d’un dispositiu de localització que permet, de manera permanent, localitzar les persones que presenten un deteriorament cognitiu lleu o moderat i detectar si es troben en situacions perilloses, en relació amb la seva posició geogràfica.

Creu Roja s’encarrega d’oferir el servei, amb atenció permanent les 24 hores, i els Serveis Socials locals són els qui cursen les peticions rebudes de prestació del servei. També es crearà un llista d’espera per tal d’oferir el sistema de Localització de Persones amb la major rapidesa possible.

Aquest servei s'incorpora a la cartera de prestacions de què ja disposa l'àrea de Drets Socials de l'Ajuntament de Sant Fost.

Darrera actualització: 04.01.2021 | 09:33