Tret de sortida del projecte documental de la memòria històrica de Sant Fost

Dissabte, 25 de setembre de 2021 a les 00:00

Ahir al matí, davant una audiència formada per veïns i veïnes de Sant Fost, es va presentar el projecte audiovisual sobre la memòria històrica del municipi.

Les persones convocades formaran el grup motor del projecte i seran els que, en primera persona, narraran els seus records, amb la història del poble com a fil conductor.

L'acte va ser presentat per l'alcaldessa Montserrat Sanmartí, qui va agrair en primer lloc la col·laboració de les persones, prou representatives per la seva trajectòria i característiques, que constituiran aquesta comissió, i va explicar la importància que aquest projecte tindrà per a les generacions futures de Sant Fost. També es va sincerar dient que és un projecte molt emotiu i il·lusionant per a tot l'equip de govern: n'és una prova l'assistència del primer tinent d'alcalde Albert Bastida i dels regidors i regidores Margarita Santos, Blanca Torrallardona i Marc Rico en aquest acte.

El responsable de la productora SABEM.COM, Joan Teixidor, va explicar la importància d'aquest documental per tal de preservar la memòria de Sant Fost, seguit per una petita mostra de documentals que s'han realitzat en altres municipis.

L'acte va tenir una molt bona acollida en el grup motor, atès que, un cop finalitzada la presentació, es va quedar en la seva totalitat, tot intercanviant anècdotes de la història de Sant Fost, mentre gaudien d'un petit refrigeri.

Val a dir que hi col·laboraran altres veïns i veïnes del poble, els quals s'aniran afegint en aquest grup.

La productora farà les filmacions de les entrevistes la setmana del 4 al 8 d'octubre, i ja s'estan tancant els horaris per a cadascun dels entrevistats. 

Es comptarà amb la inestimable col·laboració de l'historiador santfostenc Xavier Pérez, que ajudarà a teixir moltes de les històries del documental.

Amb aquest projecte, Sant Fost vol posar la seva gent i la seva memòria al lloc que els hi pertoca en la història del nostre poble.

Darrera actualització: 25.09.2021 | 11:48