Noves mesures anti-Covid del 21 de desembre a l'11 de gener

Dilluns, 21 de desembre de 2020 a les 06:00

La Generalitat de Catalunya ha aprovat noves mesures per evitar la propagació de la Covid-19 durant les festes nadalenques.

Pel que fa a la mobilitat, el confinament passa a ser comarcal, tot i que del 23 de desembre al 6 de gener es podrà sortir de Catalunya i de la comarca per visitar familiars i persones properes. A més, la bombolla de convivència es pot establir fora de la comarca si va a una segona residència o allotjament. Tot i això, s'aconsella que la mobilitat es minimitzi i es mantingui en l'entorn proper.

Durant les festes de Nadal, les trobades es limitaran a 10 persones, infants inclosos, i es recomana que no siguin de més de 2 bombolles de convivència. El confinament nocturn es flexibilitzarà: la nit de Nadal i la de Cap d'Any començarà a la 1h, i la nit de Reis, a les 23h.

Cada bombolla de convivència ha de definir la seva 'bombolla de Nadal'. Ha d'estar formada per persones amb qui es té un contacte proper: pares, fills, germans o amics que visquin a prop del domicili. Cal evitar la interacció física amb persones de contacte no habitual, que visquin lluny o amb qui faci mesos que no es té contacte.

Restauració i centres esportius

Els bars i restaurants podran obrir i servir plats dins el local de 7:30h a 9:30h i de 13h a 15:30h. Els establiments en centres comercials romandran tancats.

Pel que fa a les instal·lacions esportives interiors, caldrà que tinguin una bona ventilació i s'hi podran fer activitats grupals amb mascareta, excepte per als usuaris de la piscina. Els vestidors romandran tancats.

Més informació sobre les noves restriccions en aquest enllaç.

Darrera actualització: 04.01.2021 | 09:25