Comunicat de l'Ajuntament de Sant Fost

Dijous, 11 de febrer de 2021 a les 14:35

Arran de les informacions emeses aquest dijous 11 de febrer  a ‘El Programa de Ana Rosa’, l’Ajuntament de Sant Fost vol desmentir que els delictes contra el patrimoni que s’han produït al municipi s’atribueixin a persones d’origen migrant, i en concret magrebí, tal i com s’ha afirmat al programa, i condemna tot tipus de declaracions de caire racista i xenòfob que s’hi hagin fet.

Com s’ha explicat en sessions plenàries i a través dels canals d’informació municipals, una de les prioritats de l’Ajuntament és l’erradicació dels robatoris amb força dels domicilis santfostencs, una xacra que malauradament fa massa anys que dura. Per això treballa des de l'inici del mandat per reforçar la Policia Local i millorar la coordinació entre els cossos policials de la regió.

En aquest sentit, en els últims dos anys s’ha ampliat el cos de la Policia Local de Sant Fost, que ha passat de 9 agents disponibles a 12. A més, el desembre del 2020 la policia santfostenca va planificar 61 serveis específics de prevenció de robatoris a domicilis i va detenir in fraganti, amb la col·laboració veïnal, una persona presumptament responsable de robatoris en trasters. En les darreres setmanes també s’ha reforçat la patrulla nocturna amb dos agents de la Policia Local, en coordinació amb Mossos d’Esquadra.

Fruit de la feina feta en els darrers mesos, en l'última Junta Local de Seguretat celebrada el desembre passat amb participació dels cossos de la Policia Local de Sant Fost, Mossos d’Esquadra, Policia Nacional i Guàrdia Civil, els agents van informar que els robatoris a Sant Fost han disminuït en els darrers anys: el 2018 es van produir 69 robatoris amb força als domicilis santfostencs, l’any 2019 van ser-ne 59 i l’any 2020 van produir-se’n 46.

L'Ajuntament considera que les xifres indiquen que s’està anant en la bona direcció per aconseguir erradicar els robatoris dels domicilis de Sant Fost. Tanmateix, aquest tipus de delictes encara són massa elevats i el consistori seguirà treballant per fer-los disminuir.

Darrera actualització: 11.02.2021 | 14:46