Els Gunis: “Hem tingut l’oportunitat d’anar a altres pobles a fer la rua de Carnaval però, per a nosaltres, primer és Sant Fost”

Dijous, 12 de novembre de 2020

Aquest febrer serà el sisè any en què la colla de Els Gunis participarà a la rua de Carnaval de Sant Fost. Va néixer el 2012, quan un grup d’amics volien participar en les activitats del poble, com la cavalcada de Reis, la festa major o el Carnaval. També en van proposar de noves, com el cinema a la fresca, un acte ja consolidat i amb un gran èxit de públic que enguany celebrarà la seva vuitena edició.

Febrer 2020

Ara farà sis anys que participeu a la rua de Carnaval de Sant Fost. Com us definiríeu?

Som una colla del poble formada, en un alt percentatge, per famílies amb nens, menors d’edat, però també tenim “juniors” que van des dels 18 als 25 anys, així com “veterans” que passen dels 60. Com podeu comprovar, la nostra colla no entén d’edats, sempre trobem espai per a tothom.

Quins són els vostres inicis? Amb quin objectiu vàreu néixer?

Els nostres inicis es remunten a l’any 2012, però no ens vam constituir com a associació legalment fins l’abril de 2014. Tot va començar amb un grup d’amics, els quals teníem el desig de participar en les activitats del poble (reis, verema, carnestoltes, festa major...), així com de proposar-ne de noves, principalment destinades a la canalla. Com a exemple dels nostres propòsits, aquest any serà la 8a edició del Cinema a la fresca, un acte consolidat entre el poble i amb un gran èxit de públic.

D’on ve el nom d’ Els Gunis?

L’esperit aventurer dels socis fundadors, així com la mitjana d’edat de la colla i l’admiració per la pel•lícula “The Goonies”, va fer que tinguéssim fàcil l’elecció. Només ens calia fer una traducció!

En quin punt us trobeu: teniu prou gent? Falten famílies?

Ens trobem en un moment d’estabilitat, tot i que hem anat augmentant el número de socis cada any que passa. Sempre que s’apropen els grans esdeveniments les sol•licituds per formar part de la colla augmenten, però nosaltres tenim les portes obertes les 24 hores dels 365 dies de l’any.

Ens podeu desvetllar algun detall de la rua de Carnaval 2020?

Tenim per costum no desvetllar la nostra disfressa, fins hores abans de la rua. S’ha de mantenir el secret.

Quant fa que us esteu preparant per a la rua?

Ja fa algunes setmanes que la nostra comissió de carnestoltes està treballant molt dur, per tenir-ho tot preparat. Aquesta comissió s’encarrega de decidir la disfressa, aconseguir el materials i confeccionar-la.

Per què us agrada participar a la rua de Carnaval de Sant Fost?

Hem tingut l’oportunitat d’anar a altres pobles a fer la rua de Carnaval, però la Colla es va constituir a Sant Fost i per Sant Fost. Tot i això, no descartem sortir de les “nostres fronteres” algun dia, però primer Sant Fost.

Què n’espereu de la d’enguany?

Esperem una alta participació, com d’altres anys, que la canalla gaudeixi i que tots passem una bona estona.

Darrera actualització: 12.11.2020 | 14:24