Moto Club Cent Peus: “Les activitats del club s’emmarquen en tres eixos: la legalitat, la professionalitat i el compromís”

Dijous, 12 de novembre de 2020

L’entitat de referència del món del trial és el Moto Club Cent Peus i és de Sant Fost. L’associació va néixer l’any 2008 amb l’objectiu que els aficionats més veterans poguessin gaudir del seu ‘hobby’ i potenciar-lo entre les dones i els infants. Els 30 socis inicials han passat a ser-ne 550 en l’actualitat. En la darrera temporada, l’entitat va proclamar-se campiona d’Espanya i campiona en les seccions femenina, infantil i de clàssiques de la Copa Catalana. Jaume Torrents és el president del Moto Club Cent Peus i Antoni Villaescusa ocupa el càrrec de secretari de l’entitat.

Novembre 2019

- Al Moto Club Cent Peus us definiu com una entitat de trial referent a nivell català i espanyol

- Sí, i també ens coneixen a tot el món. El trial se centra molt en Catalunya perquè hi va arrelar molt. Sant Fost no n’és cap excepció.

- Actualment teniu mig miler de socis. Es diu ràpid...

- Sí i, a més, són molt heterogenis. Tenim una forquilla d’edat que va dels 3 als 75 anys.

- Sí que comencen petits!

- El trial és molt bo per als infants, perquè permet que dominin les motos. Així, quan són més grans no fan el boig.

- Quines activitats organitzeu?

- Fem set trials a l’any: cinc de socials, per a socis de motoclubs, un campionat de Copa Catalana de clàssiques i una altre de nens i nenes. També organitzem presentacions de motos.

- I això?

- Quan les fàbriques presenten un nou model normalment volen venir a Sant Fost perquè tenen assegurada tant la clientela com la logística. Fa unes setmanes va venir Electric Motion, la primera marca mundial de motos elèctriques per a gent gran.

- Carai!

- Per últim, també tenim una escola de trial amb una cinquantena d’infants d’entre 4 i 16 anys. Les classes es fan els dissabtes de 9h30 a 13h30 i hi ha una bona proporció de nenes.

- Ens podeu avançar alguna novetat que tingueu prevista?

- D’aquí a uns dies estrenarem sis motos elèctriques per a infants de la marca Beta, que és la millor en aquest àmbit. Està pensat per a nens i nenes que vulguin venir a provar el trial.

- Us heu plantejat objectius a curt termini?

- Ens agradaria organitzar un dia de trial sencer, després intentar fer dos dies de trial seguits i sortir fora de l’àrea perquè la gent del poble ho vegi. Per això, caldria arribar a acords amb restaurants del poble i generaríem despesa al municipi.

- El poble és una prioritat per vosaltres, doncs

- Les nostres activitats s’han d’emmarcar dins de tres eixos: la legalitat, la professionalitat i el compromís, tant amb el soci com amb el municipi. Si el que fem compleix els tres requisits, ho tirem endavant. Si algun no es compleix, significa que ens estem equivocant.

Darrera actualització: 19.11.2020 | 12:59