Núria Ventura, directora de l'institut Alba del Vallès: “La nostra prioritat és seguir oberts, tenir el mínim nombre de persones confinades i atendre l’alumnat”

Divendres, 13 de novembre de 2020

Des de l’1 de juliol del 2020, la Núria Ventura és la nova directora de l’institut Alba del Vallès. Té 47 anys i també és professora de tecnologia. Aquest és el seu catorzè curs a Sant Fost, on va arribar després de treballar al Baix Llobregat i a Barcelona.

Novembre 2020

Quin balanç fas del nou càrrec? Què és el millor i el pitjor amb què t’has trobat fins ara?

Fins ara, el pitjor ha estat la incertesa de la pandèmia. El millor crec que és tenir la capacitat de decidir cap a on va un institut tan gran i amb tants bons resultats com aquest.

Què et va fer decidir a assumir la direcció de l’institut?

Crec que ha estat la meva trajectòria: he estat professora, tutora, coordinadora i cap d’estudis. Em va agradar molt poder codirigir el centre i formar part de l’equip directiu perquè et permet entendre molt millor com funciona el sistema.

Quins objectius us heu plantejat des del nou equip directiu?

Tots els nostres objectius es van quedar obsolets el 15 de març. Ara, la nostra prioritat és seguir oberts, tenir el mínim nombre de persones confinades, seguir treballant i poder atendre el nostre alumnat de la millor manera possible, atenent també les seves necessitats emocionals. Per això, per exemple, hem augmentat les hores de tutoria. Ens estem centrant en dirigir la vessant sanitària del centre per mantenir un entorn sa.

La COVID ha suposat un revolució pel centre?

La COVID ens ha permès accelerar canvis que ja havíem iniciat. El curs passat vam començar a eliminar llibres i fer materials propis, i pensàvem completar el procés l’any vinent. Amb la COVID, hem decidit suprimir els llibres en tots els cursos per reduir les despeses de les famílies i treballar només amb ordinadors.

La pandèmia ha impulsat la renovació tecnològica, doncs

També hem ocupat tots els espais del centre i hem pogut abaixar ràtios. Crec que és una situació que ens uneix més, que ens fa treballar de forma més cooperativa. El professorat està molt cohesionat i l’alumnat està donant una molt bona resposta, tant a nivell comprensiu com col·laboratiu.

Parles de col·laboració, cooperació, comprensió...Quines creus que han de ser les virtuts d’un bon director d’institut?Les pròpies de qualsevol líder: tenir seguretat, fermesa, empatia. I, sobretot, saber treballar en equip.

Darrera actualització: 13.11.2020 | 10:44