Pessebre Vivent: “Val la pena fer el Pessebre Vivent només per veure les cares dels nens i nenes quan arriben els Reis Mags”

Dijous, 12 de novembre de 2020

Fa 53 anys que Sant Fost presumeix de Pessebre Vivent: és el més antic del Vallès Oriental i un dels pessebres de referència a tot Catalunya. Enguany, la representació es podrà veure el 15, 22, 25, 26 i 29 de desembre i l’1, 6 i 13 de gener. Cada dia es faran dues sessions, a les 18h i a les 19h, excepte els dos últims dies, en què només es farà la de les 18h. L’entrada valdrà 6 euros per als adults, 3 euros per als menors de 12 anys i serà gratuïta per als menors de 3 anys. Amadeu Gelada, que fa 25 anys va començar actuant com a hebreu al mercat, ha acabat sent el president de l’entitat, càrrec que exerceix per segon any.

Desembre 2019

- Fa més de cinquanta anys que Sant Fost representa el pessebre vivent. De quina salut gaudeix?

- El pessebre té una bona salut. Pensa que a l’entitat tenim paletes, lampistes...Ens ho podem fer tot entre nosaltres.

- L’entitat té ara mateix un centenar de membres, és una xifra suficient?

- Cada cop costa més trobar gent implicada. Ens falten nens i nenes, gent que actuï i famílies compromeses. En canvi, tenim moltes mans per fer feina. Aquest any, per exemple, han caigut 17 pins amb material nostre, com focus. S’han hagut de desbrossar, arreglar i recuperar el material i això ho hem pogut fer nosaltres mateixos.

- I quin és l’al•licient de participar en el pessebre?

- La millor recompensa és sentir els comentaris de la gent quan acaba de veure’l, que molt sovint són espectaculars.

- Comentaris ben merescuts. 

- La veritat és que és un espectacle molt treballat: tenim cavalls, oques, ases, xais... També despengem àngels i els Reis Mags vénen en cavalls. Només per veure les cares que fan els nens i nenes quan arriben els Reis, ja val la pena fer-lo.

- Quants actors hi participen?

- Una setantena. El més jove pot tenir un mes i mig i el més gran té 86 anys, i col•labora fent diverses feines. A més, tenim tots els papers doblats perquè almenys dues persones sàpiguen fer un mateix personatge i així ens estalviem ensurts.

- Sou una entitat molt seriosa.

- Sí, però també tenim molt bon ambient i som uns romàntics.

Darrera actualització: 13.11.2020 | 10:41