Sergio Martínez: “El billar és un esport complex, en què cal tenir paciència, ambició i perseverança”

Dilluns, 1 de març de 2021

El Sergio Martínez va néixer a Mollet el 26 de febrer de 2002, però ha viscut tota la seva vida a Sant Fost. Ha estudiat a l’escola Joaquim Abril i actualment està cursant 2n de Batxillerat a l’institut Alba del Vallès. Compagina els seus estudis amb la pràctica del billar, esport en què despunta: ha estat dues vegades consecutives subcampió del Campionat d’Espanya sub-21 i aquest 2020 havia de participar en el Campionat d’Europa sub-21 a Bèlgica, que es va haver de cancel·lar a causa de la Covid-19.

El billar no és un esport gaire conegut, com t’hi comences a interessar?

Em va començar a cridar l’atenció fa 7 anys. El meu pare també el practica i un dia el vaig acompanyar i em va agradar molt. És un esport diferent a la resta, en què no es necessita tenir una gran potència física. Alhora, és un joc força complex en què cal tenir paciència, ambició i perseverança amb els entrenaments.

Coneixes gaire gent de Sant Fost que jugui a billar?

Al club de billar de Mollet som el meu pare, un company que també és de Sant Fost i jo. A banda de nosaltres tres, no conec ningú més! Tot i que a Catalunya hi ha força nivell, sobretot a la zona de Barcelona. 

Compagines els estudis de Batxillerat amb la pràctica del billar al més alt nivell, com ho portes?

Bé, als matins vaig a classe, a les tardes estudio fins a les 18h i després vaig a entrenar al club. Si els estudis m’ho permeten, intento entrenar unes tres hores diàries.

L’any vinent tens pensat anar a la universitat?

Sí, m’agradaria moltes estudiar Biologia, amb la idea de no deixar el billar.

El billar també té una part científica important, no?

Sobretot matemàtica, sí. Té una part de sistemes numèrics que et pot permetre jugar amb més agilitat, tot i que s’ha de combinar amb l’agilitat del braç i la precisió.

Com ha afectat la pandèmia de la Covid-19 a les competicions de billar?

Ha afectat bastant, perquè s’han hagut de cancel·lar les competicions. Jo tenia pendent viatjar a Bèlgica per jugar al Campionat d’Europa sub-21, però es va haver de cancel·lar. Ara estic intentant aconseguir participar al següent Campionat d’Europa, que se celebrarà a l’agost a la República Txeca. Després de l’any que hem passat, l’espero amb moltes ganes.

Darrera actualització: 1.03.2021 | 13:05