MESURES EXTRAORDINÀRIES PER SITUACIÓ DE SEQUERA

Dimarts, 7 de març de 2023 a les 17:00

La sequera que estem vivint a Catalunya des de finals de 2020 continua agreujant-se. Tot i que des de l’octubre de 2021 està activat el Pla de Sequera i que s’han desplegat mesures per alentir el descens de reserves dels embassaments i aqüífers, el Govern de la Generalitat ha decidit donar un pas més en la gestió de la sequera i declarar l’excepcionalitat en el sistema Ter Llobregat i en l’àmbit de l’aqüífer del Fluvià Muga. Les reserves actuals són del 28%.

Una de les mesures és la limitació del consum global d'aigua per abastament a un màxim de 230 litres per habitant i dia, incloent l’activitat dins i fora de la llar (consum d’empreses, serveis municipals, etc...). La recomanació de consum dins de la llar és de 100 litres aproximadament per habitant i dia, dels quals s’ha de tenir en compte que en una dutxa de 5 minuts es gasten 80 litres, i omplir la banyera 300 litres. La rentadora gasta uns 50 litres d'aigua (en funció del model), i el rentaplats, uns 20 litres. I cada cop que estirem la cadena del vàter, en llencem uns 10 litres.

Per aquest motiu, l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) ha decretat mesures generals i específiques que cal seguir per reduir el consum d’aigua en diferents àmbits. Aquestes mesures s’han indicat en detall al BAN municipal signat per l’Alcaldessa de Sant Fost de Campsentelles, que podeu trobar adjunt al web municipal.

Us adjuntem també una infografia de l’ACA que indica les restriccions i prohibicions principals d’ús d’aigua que cal seguir en aquesta fase d’EXCEPCIONALITAT per sequera hidrològica a Sant Fost.

Tenint en compte l’estat d’excepcionalitat actual, us demanem que reviseu possibles  fuites  d’aigua  i/o  degoteigs,  així com aplicar d’altres mesures  que evitin  un  consum  d’aigua excessiu.

Treballem plegats per fer front a la sequera. Cada gota compta.

LA PLUJA NO LA CONTROLES, L’AIXETA SÍ!

Darrera actualització: 07.03.2023 | 17:44