Col·loquem trampes selectives per les vespes

Dijous, 7 de d’abril de 2022 a les 10:00

Hem instal·lat a Sant Fost 30 trampes selectives amb líquid atraient per atreure i capturar les vespes reines, i així evitar la formació de nous nius i colònies.

La col·locació de trampes selectives és una mesura de prevenció contra aquesta plaga que cal realitzar quan les reines deixen d'hivernar i comencen a activar-se per construir el niu primari o embrionari.

Les trampes s'han instal·lat en diverses ubicacions del municipi que s'han decidit basant-se en l'historial de nius secundaris detectats durant la temporada passada, ja que en aquestes zones és molt probable que el següent any en tornem a tenir.

Les trampes són d'adquisició de l'Ajuntament i s'han etiquetat per tal de poder fer un seguiment del nombre de reines capturades a cada ubicació. Cada 15 dies l'empresa especialitzada contractada revisarà cada trampa i farà recompte de les captures i aplicarà de nou el producte atraient.

Tot i que capturem vespes reines, i, per tant, evitem la formació de nous nius, és difícil evitar la formació de nous nius per complet, i per això us recordem que si detecteu vespers a la via pública aviseu a l'Ajuntament, a través de l'OAC per trucada telefònica, correu electrònic o instància genèrica. Feu-nos arribar la localització exacta del vesper, i si és possible, fotografies.

Darrera actualització: 07.04.2022 | 12:15

Imatges

Trampes vespes