“Conrea aliments, no tabac”, Dia Mundial sense Tabac

Dimecres, 31 de maig de 2023 a les 00:00

L’any 1988, l’Organització Mundial de la Salut va promoure fer del 31 de maig el Dia Mundial sense Tabac. Amb aquest gest l’OMS aconsegueix centrar l’atenció general sobre el problema que representa el consum de tabac per a la salut pública i, alhora, fa palesa la necessitat de sensibilitzar a la població sobre els perills que comporta fumar per a la pròpia salut.

La campanya d’enguany, amb el lema “Conrea aliments, no tabac” apel·la els governs a posar fi a les subvencions al cultiu de tabac i a invertir els estalvis en programes de substitució de cultius que millorin la seguretat alimentària i la nutrició.

Al CAP t’ajudem a deixar de fumar

Si vols deixar el tabac, sigui quina sigui la teva raó per fer-ho, l’Equip d’Atenció Primària Martorelles – Sant Fost de Campsentelles organitzem diverses edicions del grup de deshabituació tabàquica al llarg de l’any.

A les trobades oferim recursos que ajuden a abandonar aquest hàbit. Per exemple, consells. Un d’ells: llistar amb quines aficions podeu omplir les estones en les quals teniu ganes de fumar perquè, quan arribin, us pugueu abstreure d’aquest pensament. També expliquem tècniques de relaxació per poder aplicar en els moments més crítics. I ajudem a trobar maneres d’incloure l’activitat física en la rutina diària com un altre recolzament en aquesta deshabituació.

Pots preguntar al taulell d’atenció a la ciutadania del CAP o directament al teu o a la teva professional sanitària de referència perquè t’informin i puguis apuntar-te a la següent edició.

 

Equip d’Atenció Primària Martorelles – Sant Fost de Campsentelles
Institut Català de la Salut

Darrera actualització: 31.05.2023 | 10:40