FOGUERES DE SANT JOAN

Dilluns, 29 de maig de 2023 a les 11:00

Les fogueres de Sant  Joan són una tradició. La relació entre el foc i el solstici d’estiu ve de molt lluny: se sap que les civilitzacions mediterrànies més antigues ja celebraven la nit més curta de l’any encenent fogueres. Tot i això, no oblidem  que és una activitat amb risc d’incendi i, per aquest motiu,  cal sol·licitar autorització a la Generalitat per poder-la fer quan estiguin a menys de 500 metres  de massa forestal.

Passos a seguir:

1. Complimentar el formulari.
Important indicar un telèfon mòbil i un correu electrònic de contacte per poder rebre correctament l’informe d’autorització del foc.

2. Si ets un particular, enviar-lo directament al Departament d’Acció Climàtica o bé fer-ho a través de l’Ajuntament de Sant Fost, entregant el formulari presencialment a l’OAC o per instància genèrica.
Si ets una entitat que vol fer ús de la via pública, cal entregar la sol·licitud presencialment a l’OAC o per instància genèrica.

Es recomana gestionar la sol·licitud abans del 10 de juny per tal de garantir que hi hagi temps per donar resposta.

3. El sol·licitant mitjançant el correu electrònic facilitat al formulari, rep resposta a la petició (favorable o desfavorable).

 

Tanmateix, a més de l’autorització, per la foguera de Sant Joan recordeu mantenir un espai de seguretat, controlat i amb supervisió i no utilitzar combustibles perillosos. Per la situació actual de sequera, cal extremar totes les mesures de seguretat. La prevenció és el factor clau per disminuir incendis forestals.

Darrera actualització: 06.06.2023 | 14:01