La Junta local de Seguretat que es va celebrar dijous passat reflecteix bons indicadors a Sant Fost i constata la bona feina i coordinació entre els cossos policials

Dilluns, 21 de novembre de 2022 a les 00:00

El passat ijous 17 de novembre es va celebrar La Junta Local de Seguretat, presidida per l’alcaldessa de Sant Fost de Campsentelles sra, Montserrat Sanmartí i Pratginestos , màxim òrgan de Seguretat local, on s’estableixen les polítiques de seguretat i fixa els criteris de coordinació, col·laboració i cooperació dels diversos cossos de policia i altres serveis de seguretat que actuen al nostre municipi. 

Dintre d’aquest Junta es va analitzar la situació actual de Sant Fost en funció dels indicadors exposats per part de cada Cos actuant, sent aquesta valoració molt positiva  

 

El període de comparació de les dades va ser el compres entre gener i octubre de 2021 i gener i octubre 2022.  

En l’àmbit de Seguretat Ciutadana s’ha pogut apreciar un descens dels delictes relacionats amb el patrimoni, sent aquests dels més rellevants dels últims anys. Els Robatoris amb força tenen un descens d’un 38,6% passant de 57 a 35 fets. Dintre d’aquests, el descens més important es el dels delictes de robatoris amb força a domicili amb un descens del 38,1 %. Es passa de 42 fets a 26 fets penals. 

Els delictes de Robatori amb violència baixen un 57,1% passem de 7 fets a 3 fets, cap d’ells a domicili 

En la àmbit del Trànsit també s’ha pogut apreciar un descens dels accidents amb una davalla del 16%, passant de 69 accidents a 59, sense cap víctima mortal. La tipologia que mes es repeteix es la de sortida de via i el gran gruix dels accidents tenen la carretera B-500 com lloc de l’accident. 

També es fa esment a la Junta que es recordi a la ciutadania que el fet delictiu  que mes augmenta a la població son les estafes per internet. Que es prenguin les mesures de seguretat adients per no ser víctima d’aquest tipus d’estafes. Recordar a la ciutadania que pròximament  el Cos de Mossos d’Esquadra farà xerrades a col·lectius vulnerables per tal de fer arribar els consell de seguretat.  

La Junta Local de Seguretat està integrada per representats de tots els cossos de seguretat que intervenen al municipi de Sant Fost: Delegació del Govern, Mossos d’Esquadra, Guardia Civil, Policia Nacional, Protecció Civil i Policia Local. 

 

Darrera actualització: 21.11.2022 | 11:51