L’Ajuntament de Sant Fost sol·licita autorització al Consorci Besòs Tordera per poder disposar d’aigua regenerada

Dimecres, 3 de maig de 2023 a les 18:00
Degut a la forta sequera que estem patint actualment a Catalunya i de les mesures i restriccions d’alguns usos d’aigua potable vigents arran de la Declaració de l’Estat d’Excepcionalitat per part de l’Agència Catalana de l’Aigua, des de l’Ajuntament de Sant Fost hem sol·licitat autorització al Consorci Besòs Tordera per poder disposar d’aigua regenerada de les seves estacions depuradores d’aigües residuals (EDAR).
 
L’aigua regenerada és aigua residual depurada que rep un tractament addicional. Aquesta aigua no és aigua potabilitzada sinó prepotable, així doncs és òptima per a usos industrials, municipals, agrícoles i ambientals, així com per al reg de camps de golf i la recàrrega d’aqüífers. En aquest sentit, el Consorci ha accelerat darrerament la instal·lació d’hidrants a 12 de les seves EDARs dotades d’estacions de regeneració d’aigua (ERA) per fer possible la càrrega de cisternes amb aigua regenerada per a usos municipals, concretament per usos de serveis urbans.
 
Tot i que les instal·lacions per obtenir l’aigua regenerada estan operatives, cal esperar la confirmació del Consorci que disposen de totes les autoritzacions pertinents de l’Agència Catalana de l’Aigua i del Departament de Salut per poder començar-ne a fer ús.
 
A Sant Fost s’ha sol·licitat utilitzar aquesta aigua alternativa a l’aigua potable per al reg i per omplir el dipòsit d’aigua per extinció d’incendis.
 
Cuidem Sant Fost entre tots i totes.
Darrera actualització: 03.05.2023 | 09:10