Let’s clean Up!

Dimarts, 5 de juliol de 2022 a les 00:00

Alumnes de 3r d’ESO de l’Institut Alba del Vallès han participat a l’activitat “Let’s clean up” aquest mes de juny, com a activitat de servei comunitari. 
 

Per fer la recollida de residus, s’han distribuït en grups i han recorregut diverses zones del nostre poble. En tornar a l’institut, s’ha procedit a pesar tots els residus. Els 64,7 kg de brossa recollida es distribueixen en: 15,4 kg d’envasos; 2,3 kg de paper i cartró; 3 kg de vidre i 44 kg de resta. 

L’alcaldessa, la regidora d’Educació i el regidor de Medi Ambient han agraït la tasca d’alumnes i mestres i han incidit en la necessitat de cuidar el poble, per cuidar el planeta, i els han animat a fer propostes de millora. 

A classe, s’ha complementat aquesta activitat amb altres recursos de sensibilització de l’Agència de Residus de Catalunya. 

El Lets’s clean up és una acció comuna a tot Europa per conscienciar sobre la quantitat de residus que llencem de forma incontrolada a la natura i promoure accions de sensibilització a través de la recollida d'aquests residus. 

Els objectius fonamentals d’aquesta activitat són: 

Adquirir coneixements sobre la problemàtica dels residus abocats en el medi natural i un compromís cívic per a contribuir a la recuperació de l’entorn natural 
Treballar de manera coordinada per millorar un espai natural 
Recollir propostes de millora per part dels participants per reduir la presència de residus abocats en l’espai netejat. 
Prendre mesures per reduir la generació de residus 

Permet a més treballar aspectes de tecnologia, utilitzant l’App Litterati per geolocalitzar els residus i de l’anglès per a etiquetar-los. 

Una gran tasca de tots i totes les participants, i recordeu: el millor residu és el que no es produeix! 

Darrera actualització: 06.07.2022 | 10:07