Manteniment i obertura de franges forestals

Dimarts, 7 de juny de 2022 a les 16:30

Com cada any en aquesta època, l’Ajuntament de Sant Fost recorda la importància de prendre les mesures oportunes per reduir el risc d’incendi al municipi. 

 

Des del 15 de març fins al 15 d’octubre s’estableix la prohibició de fer foc als terrenys forestals o en la franja de 500 metres que els envolta. En tot cas, s’haurà d’obtenir la corresponent autorització especial a través de l’Oficina Comarcal del Vallès Oriental. 

Recordeu que cal mantenir el bosc net. Guardeu les restes d’aliments en una bossa i llenceu-les després en un contenidor. No abandoneu ampolles ni cap objecte de vidre al bosc i apagueu bé els llumins i les cigarretes, i no els llenceu per la finestra del cotxe.  

Així mateix, recordem que s’ha iniciat la campanya de neteja de parcel·les amb habitatge i solars urbans, on entre altres, cal tenir una tanca perimetral, mantenir la vegetació herbàcia i arbustiva segada i podada, la finca neta de qualsevol residu i mantenir la vegetació arbòria de més de 15 cm de diàmetre de tronc per tal que no sobrepassi els límits de la parcel·la. 

 

Aquest hivern ha estat poc plujós, motiu pel qual cal extremar les precaucions i conservar els boscos santfostencs. Si veieu fum o foc al bosc, truqueu immediatament al 112. 

 

Pròximament, l’Ajuntament durà a terme les actuacions de manteniment i obertura de franges forestals, d’acord amb la Llei 5/2003, de 22 d’abril, així com el manteniment de la xarxa de camins i rieres per reduir el risc d'incendi i facilitar les tasques d'extinció. 

Darrera actualització: 07.06.2022 | 16:41