Procés participatiu per escollir la bandera de Sant Fost

Dimecres, 5 de maig de 2021 a les 00:00

Escollim la bandera de Sant Fost? 

L'Ajuntament de Sant Fost ha obert un procés participatiu per escollir la bandera del municipi.

Tot i que la senya d'identitat d'un municipi són l'escut i la seva bandera, a Sant Fost, encara no tenim bandera oficial. L'escut actual del poble va ser aprovat el 1992 i va ser creat i dissenyat per l'heraldista Armand de Fluvià, aleshores, l'expert de la Generalitat de Catalunya.

De la mateixa manera que amb l'escut, la bandera ha de ser dissenyada segons les bases que estableix l'heràldica de la Generalitat. D'acord amb aquestes indicacions, la Regidoria de Participació Ciutadana ha redactat unes bases per tal de poder crear un procés participatiu i que sigui el poble de Sant Fost qui dissenyi la bandera local.

El procés s'iniciarà amb un acte de memòria històrica amb l'objectiu és promoure un debat ciutadà sobre la identitat i sobre fets històrics i geogràfics que permetin assentar les bases del disseny de la futura bandera de la mà de l'historiador local Xavier Pérez.

En aquest mateix acte i mitjançant la plataforma de participació ciutadana de Sant Fost, es formarà un grup motor encarregat de dissenyar fins a cinc models de bandera i que hauran de ser validats per la Generalitat.

El procés culminarà amb una votació que permetrà escollir la nostra bandera.

Darrera actualització: 05.05.2021 | 19:42