Realitzem el manteniment de les franges forestals

Dilluns, 22 de maig de 2023 a les 10:00

En les properes setmanes, l’Ajuntament durà a terme les actuacions de manteniment de franges forestals, d’acord amb la Llei 5/2003, de 22 d’abril, per la prevenció del risc d’incendi i els Plans de prevenció d’incendis forestals a les urbanitzacions i nuclis de població (PPU) de Sant Fost, documents tècnics redactats per l’Oficina Tècnica de Prevenció Municipal d’Incendis Forestals i Desenvolupament Agrari de la Diputació de Barcelona

Com cada any en aquesta època, l’Ajuntament de Sant Fost recorda la importància de prendre les mesures oportunes per reduir el risc d’incendi al municipi. 

Des del 15 de març fins al 15 d’octubre s’estableix la prohibició de fer foc als terrenys forestals o en la franja de 500 metres que els envolta. En tot cas, s’haurà d’obtenir la corresponent autorització especial a través de l’Oficina Comarcal del Vallès Oriental. 

Recordeu que cal mantenir el bosc net. Guardeu les restes d’aliments en una bossa i llenceu-les després en un contenidor. No abandoneu ampolles ni cap objecte de vidre al bosc i apagueu bé els llumins i les cigarretes, i no els llenceu per la finestra del cotxe.  

Així mateix, recordem en el marc de la campanya anual de neteja de parcel·les amb habitatge i solars urbans, cal tenir una tanca perimetral, mantenir la vegetació herbàcia i arbustiva segada i podada, la finca neta de qualsevol residu i mantenir la vegetació arbòria de més de 15 cm de diàmetre de tronc per tal que no sobrepassi els límits de la parcel·la. 

Degut a les poques pluges i la sequera excepcional que estem tenint aquest any, cal extremar les precaucions més que mai i conservar els boscos santfostencs. Si veieu fum o foc al bosc, truqueu immediatament al 112. 

 
Darrera actualització: 06.06.2023 | 14:04