Registre de Béns Culturals a Sant Fost

Dijous, 17 de de març de 2022 a les 10:30

Hem formalitzat amb el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya la inscripció com a Béns Culturals d’Interès Locals (BCIL) de dues construccions emblemàtiques de Sant Fost, ben conegudes per tots i totes, com són el Pou de Glaç de Can Donadeu (segle XVII) i l’Església de Sant Cebrià de Cabanyes (segle XII).

Aquests dos BCIL ja els podeu trobar registrats al Catàleg del Patrimoni Cultural Català del Departament de Cultura amb els següents números de registre:

  • POU DE GLAÇ DE CAN DONADEU - Núm. Registre / Catàleg: 14970-I
  • ESGLÉSIA DE SANT CEBRIÀ DE CABANYES - Núm. Registre / Catàleg: 14971-I

Sant Fost és un municipi ric en patrimoni, fonts i edificis, masies i restes arqueològiques, construccions que formen part de la cultura, la riquesa i la història del nostre municipi. Des de l’Ajuntament de Sant Fost seguim vetllant per la integritat del nostre patrimoni cultural, tant públic com privat, i per la protecció, la conservació, l'acreixement, la difusió i el foment d'aquest patrimoni.

En aquest sentit, durant el mes de febrer també hem fet la contractació d’una empresa externa per tal que redacti l’informe tècnic per la declaració d’un tercer Bé Cultural d’Interès Local (BCIL), la Font de l’Hort dels Monjos. Un cop redactat l’informe, farem la tramitació amb el Departament de Cultura per tal de registrar-lo oficialment com a BCIL al Catàleg del Patrimoni Cultural Català.

Darrera actualització: 17.03.2022 | 10:44