Sant Fost inaugura la Plaça de la República

Dijous, 15 d'abril de 2021 a les 10:00

L’espai es va estrenar oficialment aquest dimecres, 14 d’abril, coincidint amb el 90è aniversari de la proclamació de la Segona República.

L’Ajuntament de Sant Fost va celebrar aquest dimecres 14 d’abril un acte institucional per commemorar el 90è aniversari de la proclamació de la Segona República. L’acte també va servir per inaugurar la Plaça de la República, situada a l’Avinguda Catalunya. El canvi de nom va aprovar-se al ple municipal de l’11 de febrer del 2020 però, a causa de l’actual situació sanitària, la nova plaça encara no s’havia pogut inaugurar.

L’acte va començar amb l’ofrena floral que van realitzar l’alcaldessa Montserrat Sanmartí i el primer tinent d’alcalde Alberto Bastida al monument de la República. Posteriorment, l’historiador santfostenc Xavier Pérez va intervenir amb un discurs de memòria històrica centrat en Sant Fost durant l’època de la República -i en què va recordar que, per exemple, el Club de Futbol Sant Fost es va constituir el mateix dia en què es va proclamar la República, el 14 d’abril del 1931-.

El músic Martí Carreres i l’actriu Mariona Casanovas van amenitzar la vetllada amb un recital poètic musicalitzat.

Darrera actualització: 15.04.2021 | 12:23