Sant Fost va celebrar la seva Diada del Patró amb l'hissada de la nova bandera i la presentació del documental "El Sant Fost d'abans"

Divendres, 30 de setembre de 2022 a les 00:00

La festa del Patró ha estat i és una de les celebracions més emblemàtiques i tradicionals del nostre poble.
 

Enguany l'Ajuntament va presentar per aquesta Diada la bandera de Sant Fost fruit d'un procés participatiu. Ha estat  dissenyada pels mateixos veïns i  combina elements de l'escut municipal amb la foguera que simbolitza el martiri de Sant Faust, sobre un fons verd i els colors de la senyera Catalana. 

 Asun Sinués, veïna del poble va ser l'autora de la proposta guanyadora d'aquesta bandera que a partir d'ara onejarà com a imatge i símbol del municipi.  També es va presentar el documental, "el Sant Fost d'abans", Un reportatge que mostra l'essència d'un poble que es recupera  gràcies a les paraules de la  gent gran, testimonis de la història de Sant Fost. Es va donar a  conèixer sensacions, vivències, anècdotes viscudes pels  avis del municipi.  

Els assistents es van traslladar durant una estona a un altre segle i van poder tornar a viure i recordar moments d'abans.   

També es va fer un  entranyable homenatge a Jaume Rifà, un dels grans divulgadors de la història del nostre poble, es va agrair a la seva família tota l'aportació facilitada per a la realització del documental.   L'Alcaldessa també va fer un agraïment públic a  Xavier Perez, historiador , pel seu compromís i col.laboració  pel que fa a la recerca documental de la història de Sant Fost.  

  Durant el cap de setmana hi ha programat un seguit d'activitats de tota mena i per a tothom, divendres  a la Plaça de la Vila i  dissabte i diumenge  al barri Sant Pere, amb la tradicional xocolatada que ofereixen els veïns del barri.  

I per acabar, diumenge 2 d'octubre el grup de Teatre S. XX enceta la  43a edició de la Mostra de Teatre  amb propostes teatrals  de diferents grups amateurs dels pobles dels voltants, i pel grup santfostenc S.XX .  Aquestes representacions  tindran lloc dissabtes i diumenges durant tot el mes d'octubre.  

 
 

 
 

 

 

 

 

 

 

Darrera actualització: 30.09.2022 | 14:32

Imatges