TDT

A partir del 14 de febrer, tots els canals de TDT hauran d’emetre únicament en alta definició (HD). D’acord amb el Reial Decret 391/2019, de 21 de juny, pel qual s’aprova el Pla Tècnic Nacional de la Televisió Digital Terrestre (TDT) i es regulen determinats aspectes per a la liberalització del segon dividend digital i el Reial Decret 16/2023, de 17 de gener, que modifica l’anterior, a partir del proper 14 de febrer de 2024, tots els canals de TDT, públics i privats, ja siguin d’àmbit estatal, nacional o local, hauran d’emetre únicament en alta definició (HD).

Com afecta al usuaris?

Els aparells receptors que només reben emissions en SD (definició estàndard) deixaran de rebre la TDT. En aquest sentit, s’estima que el 98 % del parc existent de receptors ja té capacitat per rebre HD i que, per tant, en la majoria dels casos, l’impacte no hauria d’anar més enllà d’una reordenació de canals a les guies dels televisors.

No obstant l’anterior, sí que cal tenir molt en compte la necessitat de renovar els receptors TDT-SAT que només funcionen en SD. Des de la seva aparició, a Catalunya s’han activat més de 5.000 receptors TDT-SAT, dels quals es calcula que entre un 40 - 50 % poden estar limitats a SD i, per tant, caldrà canviar-los, instal·lar-los i activar-los, si es desitja continuar gaudint de la seva utilització.

Què fer si tinc dubtes o tinc problemes en la recepció de canals?

Els usuaris es poden posar en contacte amb l’Oficina d’Atenció a la Televisión Digital de la Secretaria d’Estat de Telecomunicacions i Infraestructures Digitals.
Telèfon 901 201 004 o mitjançant formulari.

Necessites contactar amb un instal·lador de telecomunicacions?
La Generalitat posa a disposició un web per cercar instal·ladors de telecomunicacions registrats a Catalunya: veure cercador

Darrera actualització: 7.02.2024 | 16:24