ANC: “Després de l’aturada del COVID-19, tornarem més forts”

Divendres, 13 de novembre de 2020

Aquest 2020 fa deu anys que naixia Sant Fost decideix, un moviment impulsat arran de les consultes independentistes que es van organitzar a Arenys de Munt el 2010. El 2012, la plataforma va decidir impulsar l’assemblea territorial de l’ANC a Sant Fost, una entitat que a dia d’avui compta amb 119 socis i simpatitzants. La junta de l’ANC fa balanç d’aquesta dècada i dibuixa el futur de l’entitat.

Juliol 2020

Ara fa 10 anys va néixer Sant Fost decideix, que més tard va acabar convertint-se en l’ANC. Com funcioneu?

Tenim una junta i dues comissions, una d’activitats i una altra de diàleg, tot i que en creem en funció de les necessitats. Ens reunim una vegada al mes amb tots els socis a Casa Bastinos i informem de novetats, de les dades econòmiques i també debatem propostes d’activitats i les votem.

La COVID-19 us ha aturat com a la resta d’entitats, però quines activitats organitzeu habitualment?

Participem en l’ofrena de l’11 de setembre i des de fa dos anys també en el memorial democràtic als republicans de Sant Fost, que se celebra al gener. També organitzem l’esmorzar groc, participem al concurs de paelles de festa major, tenim paradeta per Sant Jordi i participem a la fira d’entitats i a la Marató de TV3...

Gaudeix de bona salut doncs, l’entitat?

La veritat és que som una gran família i, entre socis i simpatitzants, ja som 119 persones vinculades a l’ANC de Sant Fost. Ara mateix estem una mica tocats, però som tossuts.

Esteu tocats anímicament?

Sí, i un pèl desgastats, perquè treballem des de fa molt de temps. Fins a l’1 d’octubre vam tenir un bon recorregut i a partir d’aleshores vam tenir una mena d’esclat. Ara estem una mica desgastats. A més, molts dels socis són gent gran, que evidentment prefereix quedar-se a casa per prevenció, i això ens ha fet disminuir l’activitat. Però estem segurs que, després de l’aturada del COVID-19, tornarem més forts.

Per ara, ja heu recuperat les concentracions dels dimarts

Sí, el 10 de març va ser l’última abans del coronavirus. Era la número 124. I el 26 de maig vam reprendre-les, coincidint amb què Sant Fost va passar a la fase 1 del desconfinament. Ara tot torna a engegar: hi ha eleccions al secretariat, reprenem les concentracions... Ens estem descongelant.

La Covid-19 marca un abans i un després

Hem hagut d’adaptar les concentracions a la situació actual i prenem totes les mesures de seguretat: duem mascaretes, mantenim la distància de seguretat, ens rentem amb gel hidroalcohòlic... La majoria dels nostres socis i simpatitzant són gent jubilada. Quan fem altres activitats ja hi participen més famílies, però la gent gran és el nostre punt vertebrador i hem de prendre totes les mesures de protecció.

Una de les cites més emblemàtiques de l’associació és la Diada de l’11 de Setembre, que enguany s’haurà de reinventar a causa de la pandèmia de la COVID-19

Al setembre es prioritzarà la seguretat sanitària. A gran escala, s’estan estudiant diferents opcions, però no es faran grans manifestacions. La nostra idea és fer l’habitual ofrena floral i afegir-nos a la iniciativa que impulsi l’ANC, que creiem que serà una activitat descentralitzada i molt ben preparada.

Darrera actualització: 13.11.2020 | 10:36