Associació Ball de Saló Sant Fost: “Hem tingut molta gent amb moltes ganes de fer esport i passar una bona estona”

Dissabte, 1 de maig de 2021

L’any 1996 es constituïa l’associació Amics Ball de Saló de Sant Fost, una entitat que enguany compleix 25 anys. Al llarg d’aquestes dècades, l’associació ha anat sumant socis i variant estils de ball: s’ha mogut a ritme de sevillanes, zumba, tango, country i fins i tot hip-hop. L’Amalio Guisado i el José Maria Toro repassen la trajectòria de l’associació i fan balanç d’aquest quart de segle.

Enguany bufeu les espelmes dels 25 anys. Si mireu enrere, com han anat?

Vam néixer en una època d’apogeu del ball de saló, fins i tot vam arribar a competir a nivell estatal! Al llarg d’aquests anys hem tingut un parell de sotracs, però el balanç general és molt positiu. Hem tingut molta gent amb moltes ganes de fer esport i passar una bona estona.

Com a entitat també heu diversificat molt la vostra oferta

Sí, hem fet des de classes de sevillanes o tango argentí fins a zumba, country o hip-hop. També fem ball en línia i balls llatins com salsa o bachata. Fem classes tota la setmana! A més, ens podem adaptar a les necessitats dels grups i a l’estil de ball que volen fer.

L’objectiu és que la gent s’animi a ballar i s’ho passi bé, oi?

Exacte! I sempre ens ha funcionat molt bé. Ara estem parats a causa de la Covid, però solíem fer festivals que aplegaven més de 500 persones, una festa trimestral amb sopar i ball...Sempre hem tingut una molt bona acollida.

Com us ha afectat la Covid?

Ens ha afectat molt. Vam intentar reprendre les classes però només tenim un grup de gent que és de Sant Fost. Molts socis vénen de Martorelles, Mollet, Montcada i Reixac, Santa Coloma...Amb el confinament municipal era impossible reprendre-les. A més, els grups solen ser d’entre 10 i 16 persones i si els reduíem a només 4 no teníem prou espais per poder-les fer totes.

On balleu?

A la Sala Polivalent del Pavelló 2 o a la Llera. Però són sales petites i fer-hi un vals, per exemple, resulta molt complicat. Ens caldrien més espais.

I de socis, com aneu?

Ara mateix en tenim uns 160. Estem contents, però ens agradaria reprendre les competicions i per això ens caldria gent jove. Si algú vol apuntar-se, només ens ha de trucar al 666.57.24.25 o al 627.72.63.84. També ens poden escriure a aassballsantfost@gmail.com.

Darrera actualització: 22.04.2021 | 13:33