Coneixem l’Assaig

Dimarts, 14 de juny de 2022 a les 00:00

Jordi Cid és el fundador i codirector de l’Espai de Dansa i Arts Escèniques Assaig. Nascut a Barcelona el 1979 va iniciar-se en el món de les arts escèniques el 1997 després de formar-se a l’escola de Nancy Tuñón.

L’any 2015 fundes l’escola Assaig. D’on surt aquesta idea?

Juntament amb Júlia Trias, després de la nostra estada a Londres, vam decidir iniciar el nostre propi projecte, construir un espai de recerca i creació artística on també podríem impartir algun curs de teatre i dansa. Quan vam començar, ens vam adonar que la part de formació agafava molta força i vam decidir posar tots els esforços a convertir l'Espai en una escola, però mai sense perdre de vista el nostre objectiu general, que és crear produccions pròpies i espectacles.

 

Gairebé set anys després, l’escola respon als objectius que t’havies proposat?

Estem en el bon camí. En l'àmbit de la formació estem més que satisfets, a l'escola tenim més de 200 alumnes i un pla de formació professional que ja ens ha donat fruit. També hem obert una sala a Mollet i està funcionant prou bé.

Respecte a la competició, tot i que tenim molt per recórrer, estem aconseguint cada cop més nivell i reconeixements molt importants.

Aquest any ens hem centrat en l’objectiu original d'on neix Assaig, crear les companyies tant de teatre com de dansa. Així, doncs, hem estrenat la companyia professional Assaig de Teatre i estem preparant una producció íntegrament de dansa per presentar Assaig de Dansa. Esperem poder presentar-les aviat.

 

De les diferents disciplines que oferiu a Assaig, quina és la més demandada?

Les disciplines a l'escola les dividim en dansa, teatre, circ i salut.

En dansa és on tenim jazz, contemporani, ballet clàssic, danses urbanes, claqué i fitkid.

Per posar en forma molt específica les ballarines i els ballarins, tenim el condicionament físic.

Una altra branca seria el circ, on es practiquen danses aèries (teles, corda i cèrcol) i acrobàcies.

Pel que fa a la Interpretació la dividim en dos blocs, formació d'actors i actrius i interpretació per a ballarines i ballarins. Per tancar la formació artística fem cant.

També practiquem diferents disciplines destinades a la salut, com  ioga i fitdansa.

La disciplina estrella de l'escola és el jazz, si parlem de la que té més demanda.

 

Aquest últim any heu estat premiats en modalitats com el fitkid. Ens pots explicar en què consisteix?

El fitkid, a banda  d'una disciplina, és una federació nacional que està inscrita a la IDF (Federació Internacional de Dansa) i organitza els campionats autonòmics i estatals de fitkid, danceshow, fantasia i dansa urbana. En aquests campionats hem aconseguit molts podis. En  l'últim campionat d'Espanya vam presentar 19 coreografies i vam recollir 15 podis.

També destaquem la participació a la Dance World Cup, una de les competicions amb més prestigi i nivell, on vam participar i vam guanyar 3 ors, 3 bronzes i una 4a posició, i tots classificats per a la final mundial. Vam tenir  José Núñez, premiat com a millor ballarí de tota la categoria, i  Júlia Trias, codirectora de l'escola, com a millor coreògrafa de tota la DWC Spain d'un total de 1.404 coreografies.

 

De cara al pròxim curs voleu introduir noves modalitats escèniques?

Ara estem potenciant molt el centre que hem obert aquest any a Mollet i el nou projecte de l'escola per a l'any vinent, si podem, és obrir un espai pensat per fer-hi circ i totes les disciplines que en deriven.

 

Darrera actualització: 14.06.2022 | 14:08