Dones Hedera: “Fa 25 anys no es feia res per a les dones al poble; calia construir un espai per a nosaltres”

Dijous, 12 de novembre de 2020 a les 00:00

El 29 d’octubre del 1995 naixia el Grup de Dones Hedera amb l’objectiu de donar un espai a les dones de Sant Fost. Les set primeres sòcies van ser les impulsores d’activitats ja arrelades al poble com la fira d’artesans, la trobada de puntaires o la caminada popular. Vint-i-cinc anys després, l’entitat s’ha consolidat i ha anat creixent fins a superar el centenar de sòcies. Margarita Expósito és l'actual presidenta del Grup de Dones Hedera i Montserrat Gil ocupa el càrrec de secretària de l’entitat.

Març 2020

Enguany, el Grup de Dones Hedera celebreu els 25 anys de l’entitat. Com recordeu els inicis?

L’any 1995 no es feia res per a les dones al poble, més enllà del casal del jubilat. Vam pensar que calia construir un espai de reunió i de planificació d’activitats per a dones i ens vam començar a reunir amb veïnes a l’espai de l’actual Ateneu.

I així vau començar a teixir xarxa

Va ser una molt bona manera de conèixer gent i, alhora, de començar a ajudar a aquelles dones que tenien problemes de salut o econòmics, per exemple.

Quin tipus d’activitats heu anat fent al llarg d’aquests anys?

Hem organitzat activitats molt variades: des de tallers d’informàtica, de català, de sardanes, d’economia domèstica o de puntes de coixí fins a xerrades de salut i de bellesa i també sessions de reflexoteràpia i d’enfortiment del sòl pèlvic.

A més de les activitats per excel•lència de l’entitat

Sí: la caminada popular, la fira d’artesans i la trobada de puntaires, que enguany serà el proper24 de maig i arribarà a la 23a edició! També col•laborem amb la Marató de TV3, amb Càrites i cada any donem una aportació econòmica a una ONG. Aquesta vegada, la destinarem a una Fundació de la Vall d’Hebron dedicada a la investigació del càncer

També commemoreu dies assenyalats, com el 25-N o el 8-M. Què teniu previst organitzar enguany pel Dia de les Dones?

El divendres 6 de març volem celebrar un cafè-teatre a l’Ateneu, on també llegirem el manifest del 8 de març. L’endemà al matí tenim previst organitzar una classe d’estiraments i un sopar.

També esteu preparant la celebració dels 25 anys?

Sí, i estem preparant moltes sorpreses!

Com veieu el futur de l’entitat?

Fem una crida a què la gent jove amb ganes de treballar se sumi al Grup de Dones Hedera. Mentrestant continuarem treballant per a les dones i per a tot el poble.

Darrera actualització: 13.11.2020 | 10:40