Grup de Teatre Segle XX: “Celebrarem els 50 anys amb una actuació l’últim diumenge de cada mes, durant tot el 2020”

Dijous, 12 de novembre de 2020

L’any 1970, un grup de veïns fundava el Grup de Teatre Segle XX a Sant Fost. La seva primera representació va ser El vell flautista, de Lluís Millet, que es va estrenar al Casal Parroquial del poble. Una de les dates que l’entitat sempre ha tingut marcada en vermell al calendari ha estat el desembre quan, any rere any i gairebé sense excepció, ha representat Els Pastorets de Josep M. Folch i Torres. Durant aquestes festes nadalenques, el grup de teatre ha dut sobre els escenaris tres representacions: la del 26 de desembre amb el grup jove i les dels dies 22 i 29 amb una seixantena d’actors i actrius que han anat passant per l’entitat al llarg dels anys. Aquestes dues obres han estat l’inici d’un any de celebració en què el grup organitzarà un grapat d’actes per commemorar el mig segle de vida de l’entitat. Marisol Juan és una de les fundadores de l’entitat.

Gener 2020

El Grup de Teatre Segle XX fareu 50 anys aquest 2020. És un aniversari molt especial perquè mig segle no es fa cada dia, com el teniu pensat celebrar?

Hem decidit fer una obra cada últim diumenge de mes durant tot el 2020. Començarem el 26 de gener amb ‘Girafes’, a càrrec de Segle XX. Al febrer estem intentant portar una representació d’un grup de Santa Perpètua i, al març, nosaltres tornarem a interpretar una nova obra. En aquest cas serà ‘Hawai’. Al juny ens agradaria fer un espectacle pensat pels més petits, de manera que la celebració dels 50 anys sigui el màxim de transversal possible i arribi al màxim nombre de gent.

És un gran repte, però és que cinquanta anys no es compleixen cada dia...

I no es queda aquí! A l’octubre, com cada any, celebrarem la 41a trobada de teatre amb obres cada cap de setmana del mes. I per Nadal volem recuperar els Bundi Pastorets, una pastorets satírics que havíem fet altres anys. La nostra idea és convidar actors i actrius que han passat pel grup al llarg d’aquests anys, tal i com fem enguany amb els Pastorets. I tenim preparades moltes sorpreses més!

En 50 anys segur que teniu una pila d’anècdotes per explicar.

Em ve al cap una obra a la zona de les piscines. No s’havien tancat els aspersors i, en plena actuació, es van disparar. Pots imaginar-te com vam quedar... xops!

Quina és la salut del grup de teatre?

Som unes 70 persones. La veritat és que tenim prou gent, perquè n’hi ha molta que continua any rere any i això ens permet anar fent bolos. També tenim moltíssima canalla.

Pel grup també hi han passat un 12 grapat de noms coneguts, oi?

Sí, hem comptat amb directors de cinema com la Neus Ballús, el Víctor Català...Fins i tot hi ha una persona que actualment està treballant en l’espectacle de El Mago Pop.

Quants grups de teatre teniu?

N’hi ha un de nens i nenes d’entre 5 i 11 anys. Aquest és el més gran de tots, són 16! En tenim un altre de joves d’entre 12 i 14 anys, un tercer de nois i noies d’entre 14 i 16 anys i un parell pensats per a gent d’entre 18 anys i la vintena. Després ja tenim el grup dels grans.

I quan us trobeu per assajar?

Tres dies a la setmana, a l’Auditori: els dilluns i dimecres de 21h a 23h i els divendres, de 17h fins a la mitjanit.

Darrera actualització: 13.11.2020 | 10:41