Sant Fost commemora el Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència contra les Dones

Dimecres, 25 de novembre de 2020 a les 08:00

L’Ajuntament de Sant Fost commemora aquest dimecres, 25 de novembre, el Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència contra les Dones. Durant tota la setmana, la façana del consistori lluirà una pancarta com a símbol de rebuig de la violència masclista, de record a les víctimes i de suport a totes les dones que en pateixen.

A més, l’Ajuntament ha organitzat un acte institucional virtual a càrrec de la regidora de Feminisme i LGBTiQ+, Maria José Sánchez, que he realitzat la lectura del manifest i un petit homenatge a les víctimes. L’acte també ha comptat amb la participació de l’escriptora i traductora Bel Olid, que ha destacat la importància de la prevenció i de la visibilització de la violència de gènere.

A Sant Fost, el Servei d’informació i d’atenció psicològica per a dones que han patit o pateixen violència de gènere està realizant actualment el seguiment de 15 persones. Durant el 2020, s’hi han derivat 7 persones. Aquest any també s'han derivat 3 veïnes al Servei d'Atenció Jurídica especialitzat en processos de violència.

En el que duem d'any, 11 dones han estat assassinades a Catalunya per les seves parelles, exparelles o familiars. Des del 2012, 90 dones han estat assassinades a causa de la violència masclista a Catalunya. El servei d’atenció contra la violència masclista és el 900 900 120, un telèfon gratuït i confidencial que funciona tots els dies de l’any, durant les 24 hores del dia.

Darrera actualització: 04.12.2020 | 10:21