Commemoració del Dia Internacional de les Dones

Dilluns, 8 de de març de 2021 a les 00:00

L'Ajuntament de Sant Fost commemora avui el 8 de març, Dia Internacional de les Dones. Per això, la pancarta commemorativa ja penja al balcó del consistori i durant tot el cap de setmana i fins avui, la façana de l'Ajuntament s'il·lumina de color lila per retre homenatge a les dones i reivindicar els valors feministes i la igualtat entre dones i homes.

Arran de l'actual situació sanitària, la lectura del manifest s'ha fet de forma virtual a través d'un vídeo que ha comptat amb la participació de diverses dones de Sant Fost i que s'ha compartit a través de les xarxes socials municipals.

La Covid-19 agreuja la discriminació de les dones

Enguany, el 8 de març centra les reivindicacions en com la pandèmia de la Covid-19 ha posat de relleu de forma especialment punyent les greus discriminacions que encara s'exerceixen sobre les dones. Durant el confinament domiciliari, un 60% de dones expressava que s'ocupava de manera principal de les tasques domèstiques, tot i que la presència femenina en primera línia era majoritària: un 64% de dones treballava en venda de productes bàsics, un 86% era personal de neteja, un 80% de les dones exercia de personal de serveis socials, un 84% treballava en residències per a gent gran i un 70% era personal sanitari i farmacèutic.  

Darrera actualització: 08.03.2021 | 12:07