A casa cada residu té el seu lloc. Aquí ho reciclem tot!

Divendres, 10 de de desembre de 2021 a les 14:22

La classe de quart de l'escola El Roure han participat en l'activitat "Aquí ho reciclem tot!", organitzada pel Consorci per a la gestió dels Residus del Vallès Oriental amb la col·laboració de l'Ajuntament.

 

A la part explicativa del principi, els alumnes han mostrat el seu coneixement respecte als diferents contenidors i les deixalles que correspon a cadascun.

Després, han pogut observar què hi havia dins una bossa d'escombraries que s'havia recuperat del contenidor de resta, i han pogut realitzar la caracterització dels residus i els han anat classificant en 4 bosses:

  • Material reciclable: que hauria d’anar al contenidor corresponent (paper, plàstic, vidre) 
  • Material evitable: que utilitzem però podem substituir per una altre que no generi residu; per exemple, utilitzar cantimplora i no ampolla de plàstic o carmanyola i no, paper d’alumini 
  • Orgànica
  • Resta 

En tot moment han mostrat gran interès i força coneixement i conscienciació pel tema dels residus i el reciclatge. Inclús han il·lustrat la jornada amb vivències personals, explicant una passejada pel bosc recollint deixalles, una activitat a la vora del riu, el reaprofitament de la roba vella per a usar-la com a draps, entre d'altres.

Agafem exemple i recordem les 3 R: Reduïm, Reutilitzem i Reciclem.

Darrera actualització: 10.12.2021 | 14:22

Imatges

recicla recicla