Nou projecte de pacificació del trànsit a l'entorn de l'institut Alba del Vallès a partir del 23 de novembre

Dimecres, 18 de novembre de 2020 a les 00:00
El passat 1 d’octubre, es va iniciar un procés de pacificació del trànsit a l’entorn de l’escola El Roure i de l’escola bressol El Petit Roure amb l’objectiu d’evitar aglomeracions i adaptar les entrades i sortides del centre a l’actual situació sanitària, a més de fomentar hàbits saludables entre els més petits i reduir les emissions de gasos contaminants a l’entrada dels centres.

Acabat el període de proves, els resultats han estat molt positius i s’ha decidit aplicar el pla també a l’entorn de l’institut Alba del Vallès.

Aglomeració de vehicles, 700 estudiants i més de 60 professors

En aquest centre ja s’hi havien fet proves pilot durant el mes de setembre i octubre perquè s’havien detectat dificultats en compaginar la seguretat del trànsit i les mesures de seguretat per prevenir la COVID19 si no es posava en marxa un projecte de pacificació i millora de la seguretat amb perspectiva integral.

En el cas de l’institut, es donen les circumstàncies que en un període molt curt de temps coincideixen un gran nombre de vehicles particulars, vora 700 alumnes i 65 professors, sis autocars i un bus urbà, fet que implica aglomeracions de gent i cotxes, i també perill en la circulació.

El nou pla facilitarà els accessos i sortides als estudiants i treballadors del centre educatiu, millorarà la seguretat viària, es respectaran les mesures de prevenció de la COVID19, millorarà la qualitat ambiental i inculcarà hàbits més saludables a l’alumnat.

Noves àrees i sentit únic del carrer Buxó-Baliarda

El projecte de pacificació de l’institut es posarà en marxa el proper 23 de novembre i implicarà talls puntuals al carrer Buxó Baliarda, de 7:45h a 8:15h i de 14:15h a 14:45h. A Camí Ribalta, es crearà una zona on els vehicles podran aturar-se perquè els estudiants s’acomiadin i vagin cap a classe, i hi haurà una zona d’estacionament per al professorat i una altra de parada d’autocars a la plaça Canonge Doctor Joan Rif.

També s’instal·laran tanques protectores fixes al carrer Buxó Baliarda per tal de millorar la seguretat viària i s’establiran uns punts segurs de trobada pels estudiants, que estaran situats als costat del Centre d’Atenció Primària.

A més, seguint les recomanacions de la Policia Local, es modificarà el doble sentit a la circulació del carrer Buxó Baliarda deixant-lo de manera permanent en un únic sentit de la marxa, en direcció a l'avinguda Can Ribalta.

Aquest canvi també implica un desplaçament de la parada de l’Albús situada davant de l’institut. A partir del dia 23, aquesta parada serà a la carretera BV-500, a la cantonada amb el carrer Montserrat Roig, molt a prop del CAP.

El veïnat que resideixi a l'entorn de l'institut i que es vegi afectat pel projecte de pacificació rebrà una targeta per poder accedir als voltants del centre educatiu durant les franges horàries en què el carrer estarà tallat.
Darrera actualització: 20.11.2020 | 11:33

Imatges

El carrer Buxó Baliarda passarà a ser de sentit únic La parada de l'Albús es traslladarà a la carretera BV-500