Informació actualitzada sobre la Covid-19

Divendres, 9 d'abril de 2021 a les 08:50

Aquesta setmana, el Ministeri de Sanitat ha decidit administrar la vacuna AstraZeneca només a les persones d'entre 60 i 69 anys arran de la confirmació de les trombosis, infreqüents però existents, que pot causar la vacuna com a efecte advers, sobretot entre joves. Les persones majors de 70 anys es continuaran vacunant amb Pfizer i Moderna. 

Així doncs, se suspèn l'administració de la segona dosi del fàrmac als menors de 60 anys a l'espera de la decisió que es prengui a nivell europeu. Dimarts, l'Agència Europea del Medicament va recomanar continuar amb la vacunació perquè assegurava que "els beneficis de la vacuna són superiors als casos d'efectes adversos detectats", tot i que l'administració espanyola estudia dos escenaris: o bé no donar la segona dosi o bé substituir-la per una altra vacuna. 

Comencen a vacunar-se les persones d'entre el 1942 i el 1951

D'altra banda, els professionals del CAP de Sant Fost - Martorelles es van traslladar dimecres al Celler de Carrencà per administrar una vuitantena de dosis de Pfizer a persones d'entre 80 i 89 anys de Sant Fost, Martorelles i Santa Maria. 

També es va començar a vacunar de la primera dosi a persones de 79 anys, ja que ja s'han començat a vacunar les persones nascudes entre el 1942 i el 1951. El CAP es posarà en contacte amb elles per concretar dia, hora i lloc.

Aquest dimecres, l’Hospital de Mollet tenia 33 pacients ingressats per Covid-19, 8 menys que la setmana passada. En canvi, el de Granollers en tenia 58, una vintena més que la setmana anterior. Actualment, el risc de rebrot a Sant Fost és de 287 (molt alt). 

Confinament comarcal

Des d'avui, Catalunya ha recuperat el confinament comarcal, de manera que no es pot ni sortir ni entrar de la comarca de residència sense motiu justificat. La mobilitat per motius de feina s'accepta només en aquells casos en què no es pugui fer teletreball. Aquestes restriccions s'allargaran, per ara, fins al 19 d'abril.  

 

Darrera actualització: 09.04.2021 | 09:48