Notícies

 • dfs Ple Extraordinari 31 de gener de 2023, a les 20:30h 31-01-2023

  Recordeu que avui es celebrarà el Ple Extraordinari  a les 20:30h amb un únic punt de l’ordre del dia: la suspensió de llicencies d’edificació per un període màxim d’un any a la carretera B-500, entre la Plaça Pau Casals i l’Avinguda Catalunya, per tal d’estudiar la millor proposta urbanística.

  No obstant, qualsevol veí o veïna afectat per aquesta suspensió, que necessiti fer una obra menor per motiu de salubritat, seguretat i accessibilitat , podrà sol·licitar la llicencia d’obres oportuna.

  Per més informació podeu seguir el Ple al canal de Youtube de Sant Fost.

 • d DIGUES LA TEVA! Pressupost 2023 30-01-2023

  Inaugurem el DIGUES LA TEVA! Una enquesta per a que puguis aportar la teva visió i valoració de diferents temes en relació al teu municipi.

  Aquesta primera edició es centra en els pressupostos participatius 2023, i volem conèixer la valoració de la gestió de les àrees del municipi, com també la importància d’aquestes per aquest #2023.

  Fes-te sentir i omple l’enquesta!
  Enllaç: bit.ly/3Yc8TIv
  El formulari estarà disponible fins al 12 de febrer.

  A l’edició de febrer de l’Alba també tindreu disponible el DIGUES LA TEVA en format paper. Només caldrà omplir-lo a mà i portar-lo a l’OAC de Sant Fost.

  La teva opinió importa!

 • cartell Sessió extraordinària del Ple Municipal Sessió extraordinària del Ple Municipal 28-01-2023

  El dia 31/01 a les 20:30 h  se celebrarà una sessió  extraordinària del Ple Municipal a la Sala de Plens de l'Ajuntament amb el següent ordre del dia:

   

  1. Ratificació del Decret d’Alcaldia núm. 30/2023, de 19 de gener de 2023

 • reunio Primera trobada d'alcaldes i alcaldesses de municipis afectats per les pujades de Visoren 27-01-2023

  L'Espai Baronda d'Esplugues de Llobregat ha acollit avui la primera trobada d'alcaldes i alcaldesses de municipis on l'empresa Visoren gestiona edificis socials. Han assistit, amb els seus equips, l'alcaldessa d'Esplugues, Pilar Díaz; l'alcalde de Bigues i Riells, Joan Galiano; l'alcalde de Calaf, Jordi Badia; l'alcaldessa de Canet de Mar, Blanca Arbell; l'alcaldessa de Sant Fost de Campsentelles, Montserrat Sanmartí, i l'alcalde de Tiana, Isaac Salvatierra, per abordar la relació amb aquesta empresa i, diferents pujades, que ha generat un fort neguit en els llogaters dels immobles dotacionals.

  La trobada ha tingut com objecte tractar com abordar aquesta problemàtica de manera conjunta, des del món local, amb la idea de crear xarxa i treballar de manera conjunta, entre administracions, al costat dels veïns, i tot garantint els drets de les persones que viuen en aquestes promocions davant l'empresa concessionària.

  Entre els temes que s'han abordat dins de l'estratègia compartida dels Ajuntaments afectats, ha destacat l'acord de treballar de manera conjunta en una auditoria de gestió de l'empresa Visoren, comuna i compartida entre tots els Ajuntaments, que es podria vehicular a través de la Diputació de Barcelona. També es demanarà la col·laboració de l'Agència Catalana de Consum i l'Agència de l'Habitatge de Catalunya, a qui es demanarà una reunió per abordar aquesta qüestió. Des de Sant Fost, durant la reunió, l’Alcaldessa ha remarcat que cal involucrar l’Agencia Catalana d’Habitatge, ja que és qui té competència en pisos de protecció oficial.

  Des de fa setmanes els Ajuntaments  mantenen una relació constant, que ha desembocat avui en aquesta primera trobada en què els municipis s'han compromès en treballar de manera conjunta davant unes pujades que s'han fet via cobrament de subministrament d'aigua calenta sanitària i calefacció, en la majoria dels casos; en altres, fins i tot justificades per pujades de l'IBI o taxes. També s'ha constatat que els problemes de manteniment es repeteixen en tots els municipis, tot insistint que només es busca que Visoren compleixi amb les seves obligacions. Des dels Ajuntaments també es demana a l'empresa més transparència.

 • cartell ajuts econòmics Ajuts d’Urgència Social per fer front els subministraments de la llar 26-01-2023

  Estem en època de fred i les despeses de subministrament poden ser un repte fer-les front. Si és el teu cas, o coneixes algú que pugui trobar-se en aquesta situació,  recorda que tens  a la teva disposició les  Ajudes d’urgència social.

   

  1 - Truca al telèfon de l'Ajuntament: 935 79 69 80

  2 - Demana per Serveis Socials (o marca l'opció 3 al teclat)

  3 - Iniciarem el Servei de Primera Acollida.

   

  El Servei de Primera Acollida és el primer punt d'accés de qualsevol persona que s'adreça als serveis socials municipals. L’objectiu és oferir un espai d'escolta en un temps mínim d'espera i poder facilitar una primera resposta o orientació a les qüestions plantejades que permetin informar, orientar, assessorar i donar una resposta professional i individualitzada de la manera més àgil i eficaç possible a les persones que arriben als Serveis Socials.

   

   

 • d La T-mobilitat incorpora més de 170 línies de bus urbà i interurbà de tota la província de Barcelona 25-01-2023

  La T-mobilitat integra aquesta setmana una part molt significativa de la xarxa d’autobusos de les 6 corones de l’ATM de Barcelona que restaven per incorporar en el nou sistema de validació. Es tracta d’un paquet amb més de 170 línies d’autobusos de Sagalés que presten serveis tant interurbans com serveis de busos urbans de tota la província de Barcelona

  Sagalés, un dels principals operadors de bus del sistema tarifari, comença a integrar-se en la T[1]mobilitat a través de les següents explotacions:

  - Empresa Sagalés: una cinquantena de línies interurbanes que recorren el Vallès Oriental, el Moianès i el connecten amb Barcelona. També inclou els serveis urbans de l’Ametlla del Vallès, Cardedeu, Bigues, Parets del Vallès, Vilamajor, Vilanova del Vallès i Vallromanes.

  - Cingles Bus: diverses línies interurbanes que connecten el Maresme i el Vallès, a més dels serveis urbans de Sant Celoni i Santa Maria de Palautordera.

  - CRA La Hispania: més de vint línies interurbanes que connecten el Vallès, el Maresme i Barcelona, i els serveis urbans d’Alella-el Masnou, de Mollet del Vallès i de Sant Fost de Campsentelles.

  - Ferrocarriles y Transportes: més de vint línies que recorren el Vallès i el connecten amb Barcelona, entre elles, els serveis urbans de Caldes de Montbui i Palau-solità i Plegamans.

  - Manresa Bus: les vuit línies del transport urbà del municipi de Manresa.

  - 17 Bages Bus: més de trenta línies de l’entorn de Manresa, el Bages i el Berguedà.

  - Transgran: dotze línies del municipi de Granollers i la seva conurbació.

  Amb les incorporacions d’aquesta setmana, el desplegament de la T-mobilitat en la xarxa de bus de les 6 corones de l’ATM de Barcelona és de prop del 90%.

   

  Canals de venda dels títols

  La venda de títols de l’ATM de Barcelona de totes les zones es duu a terme en els canals de comercialització oficial de la T-mobilitat:

  - Les màquines d’autovenda dels operadors TMB, Ferrocarrils, Rodalies i TRAM.

  - Els webs de T-mobilitat, TMB i FGC, en el cas de compra de la targeta.

  - Les aplicacions T-mobilitat , TMB App i FGC T-mobilitat.

   - Els punts d’atenció T-mobilitat habilitats de la xarxa de transport públic.

   

  Canals d’atenció

   La T-mobilitat posa a disposició de la ciutadania diferents canals d’atenció per resoldre dubtes i incidències:

  - Twitter T-mobilitat: @T_mobilitat

  - Canal d’atenció de Telegram: Telegram Atenció

  - Telèfon gratuït 900 928 900.

  - Centre T-mobilitat: av. de la Granvia de L’Hospitalet, 16-20. Demana cita prèvia.

 • pisosjoves23 L’Ajuntament de Sant Fost es reuneix amb els Ajuntaments per alinear una estratègia d’acció davant la problemàtica dels pisos joves 25-01-2023

  El passat 27 de desembre, l’Ajuntament de Sant Fost es va reunir amb veïns dels  40 pisos joves de Sant Fost, els quals van informar a l’Ajuntament que havien rebut un correu de la companyia concessionària Visoren, companyia a la qual pertany Sermavi, on se’ls comunicava un increment del preu del servei d'aigua calenta i calefacció per al 2023 de fins al 277% i amb caràcter retroactiu a les factures del 2022. 

   

  En conèixer la situació, l’Ajuntament de Sant Fost va prendre la iniciativa amb tres línies d'actuació: als afectats se'ls va oferir un assessor jurídic a càrrec de l’Ajuntament, es va contactar amb l’empresa Visoren, com també amb altres Ajuntaments de municipis afectats i amb l’Agència Catalana de l'Habitatge, doncs Sant Fost, donada la densitat de població, no té competència en habitatge. 

   

  El  17 de gener es va celebrar una segona reunió amb els joves afectats on hi van assistir el gerent de l’Ajuntament de Sant Fost, l’equip de govern de Sant Fost, el gerent del Consell Comarcal del Vallès Oriental, la responsable de l’Oficina Comarcal d'Habitatge i un advocat expert en habitatge. Els veïns afectats van poder exposar el seus dubtes i qüestions i es va concloure que l’advocat expert hi contactaria individualment amb els tots el afectats a Sant Fost per analitzar totes les situacions. 

   

  Actualment, es manté una comunicació directa entre els diferents Ajuntaments dels municipis afectats i  el pròxim divendres 27 de gener a les 10h es celebrarà una reunió a l’Ajuntament d’Esplugues per fer seguiment en conjunt i alinear una estratègia d’acció.

 • El Senglar a Catalunya: accions locals a Sant Fost 24-01-2023

  La població de senglars a Catalunya ha crescut exponencialment a la darrera dècada. Les dades que aporta el Pla estratègic pel control de danys del senglar a Catalunya 2025, presentat pel departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya, evidencia amb dades la realitat del senglar a Catalunya: 

   

  ‐ 1.840 expedients de danys a l’agricultura a Catalunya el 2021 
  ‐ Prop de 3.000 accidents de trànsit a provocats per senglars  
  ‐ Disseminació de malalties infeccioses com la tuberculosi, la triquina i la pesta porcina africana (PPA).  
  ‐ Impactes sobre la biodiversitat. 

   

  De fet, Carme Rosell, experta en senglars, gestió de conflictes amb fauna i directora de la consultoria ambiental Minuartia, admet que les mesures preses fins ara a Catalunya "no han aconseguit posar-hi fre". La qüestió és que en 20 anys la població s'ha multiplicat per la gran capacitat d'adaptació als hàbitats, perquè els senglars mengen tota mena d'aliments, són molt prolífics i per la manca de depredador salvatge. 

   

  A Sant Fost de Campsentelles aquestes últimes setmanes hem presenciat diferents batudes de senglars. Aquesta acció, en cap cas és  promoguda ni dirigida per l’Ajuntament. La competència d’aquesta acció prové de la Societat de Caçadors alineat amb la Generalitat per al control de danys del senglar que actua arreu del territori català. La Societat de Caçadors segueix la regulació de l’ordre de vedes 2022-2023, RESOLUCIÓ ACC/821/2022 i Resolució ACC/2716/2022 , i te l’obligació de senyalitzar la zona de caça.  Cada associació decideix les dates de les batudes, sempre emmarcat dins de les dates que la Generalitat de Catalunya assigna. Al municipi de Sant Fost, l’Associació de Caça centra l’acció del senglar els dissabtes (aprovat per la seva assemblea) i l’Ajuntament únicament fa d’altaveu per als veïns i veïnes de Sant Fost, a la fi d’informar i evitar les possibles accidents. 

   

  D’altra banda, l’Ajuntament, dins de les seves competències, treballa un pla de gestió ètic per poder donar sortida a aquesta problemàtica cada cop més palpable. El 21 de desembre de 2021, es va anunciar una acció, emmarcada en un conveni amb col·laboració de la UAB, de captura centrada en el desenvolupament de vacunes immunocontraceptives en animals joves. Actualment, es segueix treballant per al desenvolupament de la vacuna, però malauradament escara es troba es fase inicial del projecte. Tanmateix,  tampoc han pogut resoldre l’obtenció del permís per un nou espai on tenir els animals en observació, segons va comunicar el 19 de gener de 2023 la mateixa UAB a l’Ajuntament. És per això que, de moment, no es preveuen les actuacions d’aquest pla, almenys fins agost-setembre de 2023. 

   

  Les accions ètiques que promou l’Ajuntament per al control  del senglar i l’acció de la caça no són incompatibles donat que les accions de caça es du a terme en el animals dins del seu hàbitat, i els exemplars als que es poden vacunar s’haurien de retirar del seu entorn natural i situar-los en un espai d’observació controlat (segons conveni signat). 

   

   

  Des de l’Ajuntament de Sant Fost, continuem treballant amb la Generalitat, l’associació de caçadors i d’altres actors implicats per fer front a aquesta situació tan greu a fi de minimitzar l’impacte del creixement desmesurat del senglar i evitar els danys que provoca en l’agricultura, entorns urbans, zones verdes, el risc d’accidents entre d’altres. 

   

  Per més informació, podeu consultar les següents fonts: 

  PLA ESTRATÈGIC PEL CONTROL DE DANYS DEL SENGLAR A CATALUNYA 2025 

  Noticies Sant Fost - Pla de control de porcs senglars 

  Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural – Normativa de caça 

  EL PAÍS - El fracaso de la lucha contra el jabalí: Cataluña encara la emergencia cinegética 

   

 • Sacs de sal L'Ajuntament posa a disposició dels veïns i veïnes sacs de sal davant l l'onada de fred 23-01-2023

  Encarem  una setmana de fred intens i amb la possibilitat de neu a cotes baixes. És per això, que cada matí a primera hora, la Protecció Civil és l’encarregada d’escampar sal per diferents carrers del municipi.  
   

   

 • rizoma Eliminem el rizoma de la canya americana a la Font de les Heures 20-01-2023

  La canya americana (Arundo donax) és una espècie al·lòctona invasora amb una altíssima capacitat d’ocupar grans extensions, de manera ràpida i amb una densitat elevada i a més, el desenvolupament del seu rizoma (arrels) en grans masses pot ser contraproduent respecte a l’estabilitat dels talussos de la llera, ja que pot desplaçar-se en bloc.

  Entre les problemàtiques associades a la canya americana, trobem:

  - Desplaçament de la vegetació i fauna autòctona
  - Impacte paisatgístic
  - Inestabilitat de talussos
  - Modificació de cursos fluvial i creació de taps a la llera de rius i rieres
  - Elevat consum hídric
  - Gran cost de manteniment
  - Problemes de plagues
   

  El sistema de tiges horitzontals i subterrànies de la canya, amb aspecte d’arrel, adquireixen importants desenvolupaments, de manera que en cremar la seva part aèria o simplement tallant-la, rebrota de nou ràpidament.

  En aquest sentit, per a una eliminació amb èxit de la canya americana és imprescindible, a més de retirar la part aèria, eliminar totalment el rizoma. Aquesta eliminació completa del rizoma de la canya és el que estem realitzant actualment al tram de la Font de les Heures.

  En el cas del rizoma, és molt important excavar almenys els primers 50 cm de profunditat amb una retroexcavadora, i posteriorment triturar el residu vegetal a menys d’un cm o bé transportant el residu a un gestor de residus vegetals. Per assegurar que la zona d'actuació a la Font de les  Heures es revegeta, i s'eviti la proliferació de nova canya, s 'ha previst una sembra manual amb herbàcies autòctones en totes les zones on s’extreu la canya. A més, al cap de 15 dies d’haver extret completament la canya americana es farà un manteniment on s’arrancaran els petits rebrots que puguin aparèixer de manera manual. Es farà un segon i tercer manteniment del tram cara a mitjans de la primavera següent i a inicis de l’estiu següent.

  Finalment, en aquest tram també estem eliminant exemplars d’altres espècies invasores com la troana (Ligustrum lucidum) i l’aliant (Ailanthus altíssima) i també es farà una plantació dispersa d’uns 400 exemplars amb espècies autòctones.

  Aquestes actuacions han estat subvencionades per l’Agència Catalana de l’Aigua.

   

   

   

   

 • cartell Programa d’assessorament formatiu i ocupacional a Sant Fost 18-01-2023

  Ara què estudio? Vull començar a treballar i no sé què fer...  Aquestes són qüestions amb les que el jovent s’hi troba i que l’Ajuntament n’és conscient de la seva importància. És per això s’ ha establert al municipi el programa del SOC basat en assessorar i acompanyar en el procés de transició del sistema educatiu al sistema laboral i/o ocupacional.

  Aquest servei va adreçat a les persones de 16 a 29 anys, el segon i quart dimarts de cada mes, amb l’opció de matí  de 9h a 14h a l’institut Alba (per als estudiants de l'institut) i l’opció de tarda de 15:30 a 18:30h a l’Ateneu.

  Per més informació podeu contactar:
  Telèfon: 667 85 39 74
  Mail: orientaciojuvenil@vallesoriental.cat

 • Foto de grup visita recinte modernista de Sant Pau Un nou grup de gent gran de Sant Fost torna a visitar el recinte modernista de Sant Pau 16-01-2023

  Dijous passat, es va realitzar la sortida prevista per a la gent gran al Recinte Modernista de Sant Pau, aquesta segona sortida es va organitzar arran de la gran demanda que va tenir la primera excursió el dia 15 de desembre.

  "L'univers de la llum" Un conjunt tecnològic d'última generació, una experiència Nadalenca en un entorn extraordinari, declarat Patrimoni Mundial per la UNESCO

  Aquesta activitat s'està duent a terme a Barcelona enguany fa dos anys.

  Des d'Alcaldia després del gran èxit de convocatòria es plantejarà organitzar-ne un altre quan torni a Barcelona el desembre del 2023.

 • Ajardinament laberint Arranjament laberint de l'Avinguda Aragó 13-01-2023

  S'han executat  els treballs de condicionament del laberint de l'Avinguda Aragó per tal de restaurar-lo i aplicar millores per la seva conservació futura.

 • cavalcada 2023 Dijous 5, la nit més màgica amb la visita de Ses Majestats els Reis d'Orient per les cases de Sant Fost amb el porta a porta  11-01-2023

  Amb l'emoció a flor de pell els més petits del poble van fer l'entrega de les seves cartes als Reis Mags quan visitaven les seves llars. 

 • cartell donació de sang Iniciem l’any sent solidaris, dona sang el dimecres 25 de gener a la tarda! 10-01-2023

  La donació de sang és un acte solidari i de participació ciutadana. Per al donant només és un moment, per a molts malalts pot suposar la vida. 

 • cartell projecte emprèn Tens una idea de negoci o un projecte empresarial entre mans? 09-01-2023

  💼 Si ets emprenedor, pots demanar hora per aconseguir un servei individualitzat d'assessorament. 

  💼 Si ja tens l'empresa creada també t'ajudem a revisar i avaluar la situació actual de l'empresa a fi de definir un pla d'acció de millora. 

  Demana’ns cita al mail mfernandez@santfost.cat

 • Cavalcada de reis altres anys Cavalcada de Reis 03-01-2023

  Ses Majestats Els Reis d’Orient recorreran els carrers de Sant Fost el 5 de gener a partir de les 16.30 h

 • Sessió extraordinària Sessió extraoridinària del Ple Municipal 03-01-2023

   

  Demà dimecres 4 de gener  a les 12.00 h se celebrarà una sessió  extraordinària del Ple Municipal  a la Sala de Plens de l'Ajuntament 

 • arranjaments camins forestals INICI DE LES OBRES DE MILLORA DELS CAMINS FORESTALS 22-12-2022

  S’han iniciat les obres de millora dels camins municipals d'ús públic en àmbit no urbà per tal de millorar l’accessibilitat al medi natural i rural i garantir una circulació segura.

 • Bosc ACLARIMENT SOBRE ACTUACIONS FORESTALS 21-12-2022

  Des de l’Ajuntament de Sant Fost volem aclarir la situació ocasionada fa uns dies a la finca forestal de la Font de les Monges, on es van realitzar unes actuacions en uns camins d’aquesta propietat privada, que van generar confusió entre els veïns.

 • Maridatge cupula - Enotast L'enotast torna a Sant Fost 20-12-2022

  El passat diumenge la terrassa del Bar la Cúpula va ser l'escenari del 2n Enotast de Sant Fost, on un grup de veïns i veïnes van poder degustar els vins proposats per D.O Alella, el vi de Sant Fost de Can Matons i el Xirà del celler Testuan, amb el sommelier Dani Garcia, i les delicioses tapes del bar la Cupula. 

 • Ajuts econòmics Ajut a les persones beneficiàries del règim de protecció temporal afectades pel conflicte a Ucraïna  20-12-2022

  Les persones desplaçades a Catalunya per la guerra d'Ucraïna, que tinguin recursos econòmics insuficients, poden demanar un ajut econòmic de fins a 400 euros mensuals per adult, més 100 euros per menor a càrrec. 

 • Encesa de llums 2022 Especial Nadal 19-12-2022

  Aquest cap de setmana Sant Fost ha gaudit de diferents activitats amb motiu de les festes de Nadal. 

 • cartell Ple municipal Dimarts 20 de desembre: Ple Municipal ordinari 16-12-2022

  El proper dimarts 20  de desembre, a les 19h, tindrà lloc una sessió ordinària del ple municipal.

 • Cartell Reis Els Reis Mags de Sant Fost passaran a recollir les cartes per casa dels nens que així ho desitgin 12-12-2022

  Després de la bona rebuda que van tenir els Reis Mags per part dels infants de Sant Fost el darrer any, enguany tornaran a visitar als nens que així ho demanin.

 • cartell Enotast Torna l’Enotast a Sant Fost! 02-12-2022

  La regidoria de promoció del municipi conjuntament amb el consorci D.O d’Alella ha organitzat un tast de vins de Can Matons, de  les vinyes de Sant Fost, al Bar la Cúpula

 • calendari de Nadal El calendari de Nadal 01-12-2022

  L’Ajuntament ha creat un  calendari de Nadal de Sant Fost on es proposen diferents activitats  per a fer en família  durant el mes de desembre.

 • Acte d'entrega reconeixements de Protecció Civil Reconeixements i felicitacions públiques a Sant Fost per a les gestions i els treballs realitzats amb l'Ajuda humanitària a Ucraïna. 29-11-2022

   
  L'Ajuntament de Sant Fost va rebre reconeixements i felicitacions públiques per part del ConsolOleg Grabovwtskyy del Consolat General d'Ucraïna a Barcelona en un acte en commemoració del dia del Voluntariat que es va celebrar el passat dissabte a Mollerussa. 
   

 • cartell digues la teva jove L’Ajuntament organitza reunions per a copsar les opinions dels joves de Sant Fost 28-11-2022

  L'Ajuntament convoca als  joves de Sant Fost per escoltar i fer un recull de propostes  per  dissenyar i desenvolupar diferents projectes atenent a les seves necessitats i interessos.

 • CARTELL 25N 25N Dia Internacional per l'erradicació de la violència vers les dones 25-11-2022

  Com cada any, des de l'Ajuntament de Sant Fost, s'ha organitzat un acte que pretén sensibilitzar la ciutadania davant d'aquesta xacra social que suposa la violència contra les dones.

Darrera actualització: 10.12.2020 | 13:42
Darrera actualització: 10.12.2020 | 13:42