Notícies

 • prog Carnaval 2023 - Programa d'activitats 13-02-2023

  No us perdeu aquest carnaval 2023 de #SantFost!
  Programa d’activitats del 18 de febrer:

  RUA
  Inici a les 19h  (fins les 20:30 aprox.)
  Recorregut:

  • INICI al C. Escoles
  • B-500
  • Av. Emili Monturiol
  • Av. Catalunya
  • Av. Sant Jeroni
  • Av. Catalunya
  • B-500
  • FINALITZACIÓ AL Pavelló 1

  A la Rua trobareu xanquers de llum, la carrossa del Rei de Carnestoltes, les carrosses de les entitats i les comparses.

  El jurat valorarà les diferents categories del concurs durant la Rua.

  SOPAR
  Pavelló 1, a les 21h
  Entrada lliure amb aforament limitat

  Durant el sopar hi haurà l’entrega de premis amb l’actuació a càrrec de Milnotes.

  BALL FAMILIAR
  Pavelló 1, a continuació del sopar
  Entrada lliure amb aforament limitat

  No us perdeu el ball de carnestoltes familiar amb el DJ Nico Mola.
  Animeu-vos a fer Videomatón 360!

  FESTA JOVE
  Pavelló 1, de 1:30h a 4h
  Entrada lliure amb aforament limitat
  Caldrà presentar DNI.
  Hi haurà les actuacions d’Adrian DJ i DJ Mantis.
  Animeu-vos a fer Videomatón 360!

  Sopar i servei de bar a càrrec de les Colles de Sant Fost.
  Pots seguir-ho també a l’Instagram de joventutsantfost.

 • xc Dimarts 14 de febrer: Ple Municipal ordinari 13-02-2023

  El proper dimarts 14 de febrer, a les 20h, tindrà lloc una sessió ordinària del ple municipal.

  L'ordre del dia serà el següent:

  ORDRE DEL DIA
  1. Aprovació de les actes de les sessió anteriors
  2. Informació diversa
  3. Resolucions d’Alcaldia
  4. Donar compte Informes de morositat i Període Mitjà de Pagament a Proveïdors 4T 2022
  5. Donar compte informe d’avaluació enviat al MINHAP a 27 d’octubre, corresponent a l’execució del pressupost acumulat al quart trimestre 2022
  6. Aprovació del Compte General 2021
  7. Ratificació decret alcaldia número 61/2023 de data 31 de gener de 2023, referent a l’aprovació de les Bases Reguladores Específiques del Concurs de Carnestoltes mitjançant concurrència competitiva
  8. Sol·licitud de l’assistència tècnica per a determinades actuacions en matèria de multes de trànsit i clarificació i especificació de l’abast de la delegació de les facultats recaptatòries de les multes de trànsit en la Diputació de Barcelona aprovada en anteriors acords de delegació
  9. Nomenament del Jutge de Pau (titular i substitut)
  10. Adhesió de l’Ajuntament a l’Agència digital dels municipis de Catalunya impulsada pel Consorci Localret
  11. Reactivació del Consell Escolar Municipal de Sant Fost de Campsentelles
  12. Mocions Grups Municipals
  13. Mocions d’urgència
  14. Precs i preguntes
   

  Podeu seguir el ple municipal en directe a través del canal de YouTube de l'Ajuntament.

   

 • Logo Radio Sant Fost RÀDIO SANT FOST ÉS FM 13-02-2023

  Ràdio Sant Fost ja està emetent la programació regular via FM (103.1 MHz) i en streaming per Internet, en els canals habituals 

 • sd Hort a l'escola El Roure 11-02-2023

  El passat dissabte les famílies de l’escola El Roure van assistir a l’escola per posar en marxa la instal·lació d’horts al pati.
  Aquesta activitat permetrà als infants aprendre sobre diferents plantes i el seu cultiu, a la vegada que es treballen valors i compromís.

   

  L’Ajuntament de #SantFost està compromès amb l’educació i s’ha involucrat en aquest projecte tan engrescador aportant la terra necessària per a l’hort i la brigada es fa càrrec de la instal·lació dels sistema de reg.

 • 19 d'abril, propera campanya de donació de sang 10-02-2023

  Gràcies a les persones que solidàriament es van apropar a donar sang a Sant Fost el passat 25 de gener a la Sala de Plens.  En aquesta ocasió un total de 40 persones varen donar sang, de les quals 5 persones eren nous donants.  

   La propera campanya a Sant Fost serà el 19 d’abril. Reserva’t la data a www.donarsang.gencat.cat  o al telèfon 677.07.17.56  

   La donació de sang és un acte solidari. Donar és un moment i, per a molts malalts, pot suposar la vida.  

   Gràcies també a l’equip del Banc de Sang i Teixits per a la seva professionalitat i saber fer!  

 • c v visita guiada a la restauració fluvial 09-02-2023

  La Fundació RIVUS organitza una visita guiada a la restauració fluvial duta a terme a la zona de l’aiguabarreig de la riera de Caldes amb el riu Besòs  L’activitat, emmarcada dins el projecte H2O Connecta, tindrà lloc el pròxim dimarts 14 de febrer entre les 10:30 i les 12:30 hores.

  L’objectiu és explicar a la ciutadania en què han consistit aquests treballs i com contribueixen a la millora de la biodiversitat i dels hàbitats fluvials de l’entorn

  La visita anirà a càrrec de Manel Isnard, responsable de Medi Fluvial del Consorci Besòs Tordera, i Sònia Sànchez, tècnica de la Fundació RIVUS, qui seran els encarregats de detallar les diferents actuacions, com ara la recuperació de l’antic braç secundari i la creació d’una nova bassa i de refugis per a fauna aquàtica i semiaquàtica. També els treballs de retirada de canya americana i la plantació d’espècies de flora autòctona (lliri groc, joncs, salzes i tamarius).

  Aquest conjunt d’accions tenen com a objectiu afavorir la biodiversitat pròpia del riu, millorant hàbitats i processos ecològics i hidromorfològics que ajudin en la seva recuperació i preservació.

  Tot i que l’activitat és gratuïta i oberta a tota la ciutadania, es recomana formalitzar la inscripció prèvia en aquest enllaç. Les persones que hi vulguin prendre part han de presentar-se a les 10:30 hores a la zona de confluència entre el camí del cementiri municipal de la Llagosta i el passeig fluvial del riu Besòs (vegeu mapa aquí).

 • g En regidor de promoció econòmica es reuneix amb el comitè d'empresa d'Amazon 08-02-2023

  Avui 8 de febrer, el regidor de promoció econòmica de l’Ajuntament, Pere Raspall, s’ha reunit amb el comitè d’empresa d’Amazon del centre de Martorelles per tal de conèixer de primera mà les inquietuds davant el tancament de la planta i explorar conjuntament la situació de les tretze persones de Sant Fost afectades per tal de  trobar una solució favorable per aquestes.

  La planta de Martorelles es va obrir fa cinc anys, al 2017, i actualment prop de 800 treballadors queden afectats per la decisió del tancament.

 • cv Inscripcions per al sopar de Carnaval 08-02-2023

  Ja teniu les dates i lloc per treure els tiquets per al sopar de carnaval de Sant Fost

  - Data inscripció: 9,13 i 15 de febrer, de 17:30 a 19:30h.

  - Lloc inscripcions: Ateneu (accés biblioteca)

  - Preu: 5€ adults (4€ fins als 11 anys)

  Organitzador: les colles de Sant Fost

  El pagament s’haurà de fer en efectiu i caldrà retirar tiquets per a tots/es les persones assistents.
  Per qüestions d’organització no es vendran tiquets el mateix dia del sopar.

  El sopar consistirà en una botifarrada amb beguda i postres pels adults i pizza, beguda i postres pels nens/es (fins a 11 anys).

   

  Per qualsevol dubte, podeu contactar amb l'Ajuntament: 935 79 69 80

 • dd Conveni amb les associacions ADA i ADYLA per a la gestió, control i seguiment de les colònies de gats a Sant Fost 07-02-2023

  L’Ajuntament  ha signat un conveni  amb  les associacions ADA i ADYLA per a la gestió, control i seguiment de les colònies de gats a Sant Fost. Aquest conveni esdevé un compromís  ferm de l’Ajuntament amb el control de les colònies ferals de Sant Fost, dotant a les associacions de més recursos amb una aportació de 4.000€ anuals per fer front a les despeses d’alimentació, materials de captura, medicaments, atenció veterinària i materials per als refugis.  

  Al 2016  es va iniciar el pla d'esterilització dels gats amb col·laboració amb veterinaris locals i les associacions ADA i ADYLA i aquest conveni assenta aquest objectiu comú amb les associacions, les quals centren l’acció en el control de les colònies ferals de Sant Fost per mitjà del mètode CER (captura, esterilització i retorn) i vetllen per la salubritat i el manteniment dels punts d’alimentació, del cens de les colònies i del control de l’estat sanitari dels felins. Totes aquestes actuacions tenen com a objectiu el control i la reducció de la població de les colònies, mantenint en bon estat de salut els gats i reduint així les molèsties a les persones.   

   

 • ggg La Sala de Plens de l'Ajuntament canvia el seu format per acollir a la gent gran  07-02-2023

  Abracem la solitud, és una activitat que reuneix a gent gran de Sant Fost una estona per  fer  activitats de relaxació, exercicis de respiració, meditació i activitats creatives. 

  Un espai on es respira pau,  concentració i que serveix per a fomentar la creativitat i millora de l’atenció a totes aquelles persones grans que afronten el seu dia amb  solitud a la vegada que   preveu  situacions d'estrès, angoixa i ansietat. 

  Aquests tallers es fan cada dimecres de 11 a 13 a la Sala de Plens de l'Ajuntament a càrrec d’ Isabel Penedo que coordina aquest activitat de forma voluntària amb 5 voluntaris més . 

  Durant el mes de desembre, a més,  van  gaudir de la visita d' alumnes de l’institut que els van llegir  felicitacions de Nadal  i van estar una bona estona intercanviant experiències i anècdotes. 

  Relacions intergeneracionals que generen enriquiment social entre persones de diferents franges socials i aporten benestar emocional per a totes elles. 

  Cuidem als nostres avis 

   

  A càrrec del voluntariat de Sant Fost amb col·laboració de l’Ajuntament.

  #genttgran #santfost #gentemayor #abracemlasolitud #abrazamoslasoledad 

   

 • cfgvc Inscripcions obertes per a la Rua de carnaval de Sant Fost 01-02-2023

  Aquest carnaval 2023 , participa a la Rua de Sant Fost!

  El període d'inscripcions ja està obert des d’avui dia 1 fins al 15 de febrer. Per inscriure’t només cal enviar un correu electrònic a activitats@santfost.cat amb la següent informació: Nom comparsa, categoria, número de participants, persona responsable, telèfon i mail de contacte.

  Categories disponibles:

  • Comparsa petita (de 5 a 10 persones)
  • Comparsa gran (+ de 11 persones)
  • Familiar (pares i fills/es) o individual.
  • Comparsa Jove (joves entre 14 i 18 anys)

   

  Enguany, hi haurà un jurat   format per 3 persones integrants d’entitats culturals del municipi, el regidor/a de l’àrea de cultura i 1 membre de l’Ajuntament de Sant Fost de Campsentelles (un tècnic de l’àrea de Cultura) encarregats de valorar les quatre categories.  Per a la valoració es tindrà en compte la originalitat, laboriositat i l’ús dels materials reutilitzats o reciclats.

  A més, el públic assistent tindrà la missió de valorar:

   

  • disfressat/da més divertit/da
  • disfressat/da més intrèpid

   

  Hi haurà premis per cada categoria i per al disfressat/da més divertit i els més intrèpid.

   

  No t'ho pots perdre!

 • dfs Ple Extraordinari 31 de gener de 2023, a les 20:30h 31-01-2023

  Recordeu que avui es celebrarà el Ple Extraordinari  a les 20:30h amb un únic punt de l’ordre del dia: la suspensió de llicencies d’edificació per un període màxim d’un any a la carretera B-500, entre la Plaça Pau Casals i l’Avinguda Catalunya, per tal d’estudiar la millor proposta urbanística.

  No obstant, qualsevol veí o veïna afectat per aquesta suspensió, que necessiti fer una obra menor per motiu de salubritat, seguretat i accessibilitat , podrà sol·licitar la llicencia d’obres oportuna.

  Per més informació podeu seguir el Ple al canal de Youtube de Sant Fost.

 • d DIGUES LA TEVA! Pressupost 2023 30-01-2023

  Inaugurem el DIGUES LA TEVA! Una enquesta per a que puguis aportar la teva visió i valoració de diferents temes en relació al teu municipi.

  Aquesta primera edició es centra en els pressupostos participatius 2023, i volem conèixer la valoració de la gestió de les àrees del municipi, com també la importància d’aquestes per aquest #2023.

  Fes-te sentir i omple l’enquesta!
  Enllaç: bit.ly/3Yc8TIv
  El formulari estarà disponible fins al 12 de febrer.

  A l’edició de febrer de l’Alba també tindreu disponible el DIGUES LA TEVA en format paper. Només caldrà omplir-lo a mà i portar-lo a l’OAC de Sant Fost.

  La teva opinió importa!

 • cartell Sessió extraordinària del Ple Municipal Sessió extraordinària del Ple Municipal 28-01-2023

  El dia 31/01 a les 20:30 h  se celebrarà una sessió  extraordinària del Ple Municipal a la Sala de Plens de l'Ajuntament amb el següent ordre del dia:

   

  1. Ratificació del Decret d’Alcaldia núm. 30/2023, de 19 de gener de 2023

 • reunio Primera trobada d'alcaldes i alcaldesses de municipis afectats per les pujades de Visoren 27-01-2023

  L'Espai Baronda d'Esplugues de Llobregat ha acollit avui la primera trobada d'alcaldes i alcaldesses de municipis on l'empresa Visoren gestiona edificis socials. Han assistit, amb els seus equips, l'alcaldessa d'Esplugues, Pilar Díaz; l'alcalde de Bigues i Riells, Joan Galiano; l'alcalde de Calaf, Jordi Badia; l'alcaldessa de Canet de Mar, Blanca Arbell; l'alcaldessa de Sant Fost de Campsentelles, Montserrat Sanmartí, i l'alcalde de Tiana, Isaac Salvatierra, per abordar la relació amb aquesta empresa i, diferents pujades, que ha generat un fort neguit en els llogaters dels immobles dotacionals.

  La trobada ha tingut com objecte tractar com abordar aquesta problemàtica de manera conjunta, des del món local, amb la idea de crear xarxa i treballar de manera conjunta, entre administracions, al costat dels veïns, i tot garantint els drets de les persones que viuen en aquestes promocions davant l'empresa concessionària.

  Entre els temes que s'han abordat dins de l'estratègia compartida dels Ajuntaments afectats, ha destacat l'acord de treballar de manera conjunta en una auditoria de gestió de l'empresa Visoren, comuna i compartida entre tots els Ajuntaments, que es podria vehicular a través de la Diputació de Barcelona. També es demanarà la col·laboració de l'Agència Catalana de Consum i l'Agència de l'Habitatge de Catalunya, a qui es demanarà una reunió per abordar aquesta qüestió. Des de Sant Fost, durant la reunió, l’Alcaldessa ha remarcat que cal involucrar l’Agencia Catalana d’Habitatge, ja que és qui té competència en pisos de protecció oficial.

  Des de fa setmanes els Ajuntaments  mantenen una relació constant, que ha desembocat avui en aquesta primera trobada en què els municipis s'han compromès en treballar de manera conjunta davant unes pujades que s'han fet via cobrament de subministrament d'aigua calenta sanitària i calefacció, en la majoria dels casos; en altres, fins i tot justificades per pujades de l'IBI o taxes. També s'ha constatat que els problemes de manteniment es repeteixen en tots els municipis, tot insistint que només es busca que Visoren compleixi amb les seves obligacions. Des dels Ajuntaments també es demana a l'empresa més transparència.

 • cartell ajuts econòmics Ajuts d’Urgència Social per fer front els subministraments de la llar 26-01-2023

  Estem en època de fred i les despeses de subministrament poden ser un repte fer-les front. Si és el teu cas, o coneixes algú que pugui trobar-se en aquesta situació,  recorda que tens  a la teva disposició les  Ajudes d’urgència social.

   

  1 - Truca al telèfon de l'Ajuntament: 935 79 69 80

  2 - Demana per Serveis Socials (o marca l'opció 3 al teclat)

  3 - Iniciarem el Servei de Primera Acollida.

   

  El Servei de Primera Acollida és el primer punt d'accés de qualsevol persona que s'adreça als serveis socials municipals. L’objectiu és oferir un espai d'escolta en un temps mínim d'espera i poder facilitar una primera resposta o orientació a les qüestions plantejades que permetin informar, orientar, assessorar i donar una resposta professional i individualitzada de la manera més àgil i eficaç possible a les persones que arriben als Serveis Socials.

   

   

 • d La T-mobilitat incorpora més de 170 línies de bus urbà i interurbà de tota la província de Barcelona 25-01-2023

  La T-mobilitat integra aquesta setmana una part molt significativa de la xarxa d’autobusos de les 6 corones de l’ATM de Barcelona que restaven per incorporar en el nou sistema de validació. Es tracta d’un paquet amb més de 170 línies d’autobusos de Sagalés que presten serveis tant interurbans com serveis de busos urbans de tota la província de Barcelona

  Sagalés, un dels principals operadors de bus del sistema tarifari, comença a integrar-se en la T[1]mobilitat a través de les següents explotacions:

  - Empresa Sagalés: una cinquantena de línies interurbanes que recorren el Vallès Oriental, el Moianès i el connecten amb Barcelona. També inclou els serveis urbans de l’Ametlla del Vallès, Cardedeu, Bigues, Parets del Vallès, Vilamajor, Vilanova del Vallès i Vallromanes.

  - Cingles Bus: diverses línies interurbanes que connecten el Maresme i el Vallès, a més dels serveis urbans de Sant Celoni i Santa Maria de Palautordera.

  - CRA La Hispania: més de vint línies interurbanes que connecten el Vallès, el Maresme i Barcelona, i els serveis urbans d’Alella-el Masnou, de Mollet del Vallès i de Sant Fost de Campsentelles.

  - Ferrocarriles y Transportes: més de vint línies que recorren el Vallès i el connecten amb Barcelona, entre elles, els serveis urbans de Caldes de Montbui i Palau-solità i Plegamans.

  - Manresa Bus: les vuit línies del transport urbà del municipi de Manresa.

  - 17 Bages Bus: més de trenta línies de l’entorn de Manresa, el Bages i el Berguedà.

  - Transgran: dotze línies del municipi de Granollers i la seva conurbació.

  Amb les incorporacions d’aquesta setmana, el desplegament de la T-mobilitat en la xarxa de bus de les 6 corones de l’ATM de Barcelona és de prop del 90%.

   

  Canals de venda dels títols

  La venda de títols de l’ATM de Barcelona de totes les zones es duu a terme en els canals de comercialització oficial de la T-mobilitat:

  - Les màquines d’autovenda dels operadors TMB, Ferrocarrils, Rodalies i TRAM.

  - Els webs de T-mobilitat, TMB i FGC, en el cas de compra de la targeta.

  - Les aplicacions T-mobilitat , TMB App i FGC T-mobilitat.

   - Els punts d’atenció T-mobilitat habilitats de la xarxa de transport públic.

   

  Canals d’atenció

   La T-mobilitat posa a disposició de la ciutadania diferents canals d’atenció per resoldre dubtes i incidències:

  - Twitter T-mobilitat: @T_mobilitat

  - Canal d’atenció de Telegram: Telegram Atenció

  - Telèfon gratuït 900 928 900.

  - Centre T-mobilitat: av. de la Granvia de L’Hospitalet, 16-20. Demana cita prèvia.

 • pisosjoves23 L’Ajuntament de Sant Fost es reuneix amb els Ajuntaments per alinear una estratègia d’acció davant la problemàtica dels pisos joves 25-01-2023

  El passat 27 de desembre, l’Ajuntament de Sant Fost es va reunir amb veïns dels  40 pisos joves de Sant Fost, els quals van informar a l’Ajuntament que havien rebut un correu de la companyia concessionària Visoren, companyia a la qual pertany Sermavi, on se’ls comunicava un increment del preu del servei d'aigua calenta i calefacció per al 2023 de fins al 277% i amb caràcter retroactiu a les factures del 2022. 

   

  En conèixer la situació, l’Ajuntament de Sant Fost va prendre la iniciativa amb tres línies d'actuació: als afectats se'ls va oferir un assessor jurídic a càrrec de l’Ajuntament, es va contactar amb l’empresa Visoren, com també amb altres Ajuntaments de municipis afectats i amb l’Agència Catalana de l'Habitatge, doncs Sant Fost, donada la densitat de població, no té competència en habitatge. 

   

  El  17 de gener es va celebrar una segona reunió amb els joves afectats on hi van assistir el gerent de l’Ajuntament de Sant Fost, l’equip de govern de Sant Fost, el gerent del Consell Comarcal del Vallès Oriental, la responsable de l’Oficina Comarcal d'Habitatge i un advocat expert en habitatge. Els veïns afectats van poder exposar el seus dubtes i qüestions i es va concloure que l’advocat expert hi contactaria individualment amb els tots el afectats a Sant Fost per analitzar totes les situacions. 

   

  Actualment, es manté una comunicació directa entre els diferents Ajuntaments dels municipis afectats i  el pròxim divendres 27 de gener a les 10h es celebrarà una reunió a l’Ajuntament d’Esplugues per fer seguiment en conjunt i alinear una estratègia d’acció.

 • Teleassistència Coneixes la teleassistència?   25-01-2023

  Des  de serveis socials de l’Ajuntament de Sant Fost es realitzen tasques  orientades a millorar el benestar social de la ciutadania mitjançant la prestació d'informació, atenció i suport a les persones, famílies i col·lectius vulnerables. 

 • El Senglar a Catalunya: accions locals a Sant Fost 24-01-2023

  La població de senglars a Catalunya ha crescut exponencialment a la darrera dècada. Les dades que aporta el Pla estratègic pel control de danys del senglar a Catalunya 2025, presentat pel departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya, evidencia amb dades la realitat del senglar a Catalunya: 

   

  ‐ 1.840 expedients de danys a l’agricultura a Catalunya el 2021 
  ‐ Prop de 3.000 accidents de trànsit a provocats per senglars  
  ‐ Disseminació de malalties infeccioses com la tuberculosi, la triquina i la pesta porcina africana (PPA).  
  ‐ Impactes sobre la biodiversitat. 

   

  De fet, Carme Rosell, experta en senglars, gestió de conflictes amb fauna i directora de la consultoria ambiental Minuartia, admet que les mesures preses fins ara a Catalunya "no han aconseguit posar-hi fre". La qüestió és que en 20 anys la població s'ha multiplicat per la gran capacitat d'adaptació als hàbitats, perquè els senglars mengen tota mena d'aliments, són molt prolífics i per la manca de depredador salvatge. 

   

  A Sant Fost de Campsentelles aquestes últimes setmanes hem presenciat diferents batudes de senglars. Aquesta acció, en cap cas és  promoguda ni dirigida per l’Ajuntament. La competència d’aquesta acció prové de la Societat de Caçadors alineat amb la Generalitat per al control de danys del senglar que actua arreu del territori català. La Societat de Caçadors segueix la regulació de l’ordre de vedes 2022-2023, RESOLUCIÓ ACC/821/2022 i Resolució ACC/2716/2022 , i te l’obligació de senyalitzar la zona de caça.  Cada associació decideix les dates de les batudes, sempre emmarcat dins de les dates que la Generalitat de Catalunya assigna. Al municipi de Sant Fost, l’Associació de Caça centra l’acció del senglar els dissabtes (aprovat per la seva assemblea) i l’Ajuntament únicament fa d’altaveu per als veïns i veïnes de Sant Fost, a la fi d’informar i evitar les possibles accidents. 

   

  D’altra banda, l’Ajuntament, dins de les seves competències, treballa un pla de gestió ètic per poder donar sortida a aquesta problemàtica cada cop més palpable. El 21 de desembre de 2021, es va anunciar una acció, emmarcada en un conveni amb col·laboració de la UAB, de captura centrada en el desenvolupament de vacunes immunocontraceptives en animals joves. Actualment, es segueix treballant per al desenvolupament de la vacuna, però malauradament escara es troba es fase inicial del projecte. Tanmateix,  tampoc han pogut resoldre l’obtenció del permís per un nou espai on tenir els animals en observació, segons va comunicar el 19 de gener de 2023 la mateixa UAB a l’Ajuntament. És per això que, de moment, no es preveuen les actuacions d’aquest pla, almenys fins agost-setembre de 2023. 

   

  Les accions ètiques que promou l’Ajuntament per al control  del senglar i l’acció de la caça no són incompatibles donat que les accions de caça es du a terme en el animals dins del seu hàbitat, i els exemplars als que es poden vacunar s’haurien de retirar del seu entorn natural i situar-los en un espai d’observació controlat (segons conveni signat). 

   

   

  Des de l’Ajuntament de Sant Fost, continuem treballant amb la Generalitat, l’associació de caçadors i d’altres actors implicats per fer front a aquesta situació tan greu a fi de minimitzar l’impacte del creixement desmesurat del senglar i evitar els danys que provoca en l’agricultura, entorns urbans, zones verdes, el risc d’accidents entre d’altres. 

   

  Per més informació, podeu consultar les següents fonts: 

  PLA ESTRATÈGIC PEL CONTROL DE DANYS DEL SENGLAR A CATALUNYA 2025 

  Noticies Sant Fost - Pla de control de porcs senglars 

  Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural – Normativa de caça 

  EL PAÍS - El fracaso de la lucha contra el jabalí: Cataluña encara la emergencia cinegética 

   

 • Sacs de sal L'Ajuntament posa a disposició dels veïns i veïnes sacs de sal davant l l'onada de fred 23-01-2023

  Encarem  una setmana de fred intens i amb la possibilitat de neu a cotes baixes. És per això, que cada matí a primera hora, la Protecció Civil és l’encarregada d’escampar sal per diferents carrers del municipi.  
   

   

 • rizoma Eliminem el rizoma de la canya americana a la Font de les Heures 20-01-2023

  La canya americana (Arundo donax) és una espècie al·lòctona invasora amb una altíssima capacitat d’ocupar grans extensions, de manera ràpida i amb una densitat elevada i a més, el desenvolupament del seu rizoma (arrels) en grans masses pot ser contraproduent respecte a l’estabilitat dels talussos de la llera, ja que pot desplaçar-se en bloc.

  Entre les problemàtiques associades a la canya americana, trobem:

  - Desplaçament de la vegetació i fauna autòctona
  - Impacte paisatgístic
  - Inestabilitat de talussos
  - Modificació de cursos fluvial i creació de taps a la llera de rius i rieres
  - Elevat consum hídric
  - Gran cost de manteniment
  - Problemes de plagues
   

  El sistema de tiges horitzontals i subterrànies de la canya, amb aspecte d’arrel, adquireixen importants desenvolupaments, de manera que en cremar la seva part aèria o simplement tallant-la, rebrota de nou ràpidament.

  En aquest sentit, per a una eliminació amb èxit de la canya americana és imprescindible, a més de retirar la part aèria, eliminar totalment el rizoma. Aquesta eliminació completa del rizoma de la canya és el que estem realitzant actualment al tram de la Font de les Heures.

  En el cas del rizoma, és molt important excavar almenys els primers 50 cm de profunditat amb una retroexcavadora, i posteriorment triturar el residu vegetal a menys d’un cm o bé transportant el residu a un gestor de residus vegetals. Per assegurar que la zona d'actuació a la Font de les  Heures es revegeta, i s'eviti la proliferació de nova canya, s 'ha previst una sembra manual amb herbàcies autòctones en totes les zones on s’extreu la canya. A més, al cap de 15 dies d’haver extret completament la canya americana es farà un manteniment on s’arrancaran els petits rebrots que puguin aparèixer de manera manual. Es farà un segon i tercer manteniment del tram cara a mitjans de la primavera següent i a inicis de l’estiu següent.

  Finalment, en aquest tram també estem eliminant exemplars d’altres espècies invasores com la troana (Ligustrum lucidum) i l’aliant (Ailanthus altíssima) i també es farà una plantació dispersa d’uns 400 exemplars amb espècies autòctones.

  Aquestes actuacions han estat subvencionades per l’Agència Catalana de l’Aigua.

   

   

   

   

 • cartell Programa d’assessorament formatiu i ocupacional a Sant Fost 18-01-2023

  Ara què estudio? Vull començar a treballar i no sé què fer...  Aquestes són qüestions amb les que el jovent s’hi troba i que l’Ajuntament n’és conscient de la seva importància. És per això s’ ha establert al municipi el programa del SOC basat en assessorar i acompanyar en el procés de transició del sistema educatiu al sistema laboral i/o ocupacional.

  Aquest servei va adreçat a les persones de 16 a 29 anys, el segon i quart dimarts de cada mes, amb l’opció de matí  de 9h a 14h a l’institut Alba (per als estudiants de l'institut) i l’opció de tarda de 15:30 a 18:30h a l’Ateneu.

  Per més informació podeu contactar:
  Telèfon: 667 85 39 74
  Mail: orientaciojuvenil@vallesoriental.cat

 • Foto de grup visita recinte modernista de Sant Pau Un nou grup de gent gran de Sant Fost torna a visitar el recinte modernista de Sant Pau 16-01-2023

  Dijous passat, es va realitzar la sortida prevista per a la gent gran al Recinte Modernista de Sant Pau, aquesta segona sortida es va organitzar arran de la gran demanda que va tenir la primera excursió el dia 15 de desembre.

  "L'univers de la llum" Un conjunt tecnològic d'última generació, una experiència Nadalenca en un entorn extraordinari, declarat Patrimoni Mundial per la UNESCO

  Aquesta activitat s'està duent a terme a Barcelona enguany fa dos anys.

  Des d'Alcaldia després del gran èxit de convocatòria es plantejarà organitzar-ne un altre quan torni a Barcelona el desembre del 2023.

 • Ajardinament laberint Arranjament laberint de l'Avinguda Aragó 13-01-2023

  S'han executat  els treballs de condicionament del laberint de l'Avinguda Aragó per tal de restaurar-lo i aplicar millores per la seva conservació futura.

 • cavalcada 2023 Dijous 5, la nit més màgica amb la visita de Ses Majestats els Reis d'Orient per les cases de Sant Fost amb el porta a porta  11-01-2023

  Amb l'emoció a flor de pell els més petits del poble van fer l'entrega de les seves cartes als Reis Mags quan visitaven les seves llars. 

 • cartell donació de sang Iniciem l’any sent solidaris, dona sang el dimecres 25 de gener a la tarda! 10-01-2023

  La donació de sang és un acte solidari i de participació ciutadana. Per al donant només és un moment, per a molts malalts pot suposar la vida. 

 • cartell projecte emprèn Tens una idea de negoci o un projecte empresarial entre mans? 09-01-2023

  💼 Si ets emprenedor, pots demanar hora per aconseguir un servei individualitzat d'assessorament. 

  💼 Si ja tens l'empresa creada també t'ajudem a revisar i avaluar la situació actual de l'empresa a fi de definir un pla d'acció de millora. 

  Demana’ns cita al mail mfernandez@santfost.cat

Darrera actualització: 10.12.2020 | 13:42
Darrera actualització: 10.12.2020 | 13:42