Entrevistes

 • Aina Desumvila Aina Desumvila: “Seguiré fent art perquè ho necessito” 11 de gener de 2021

  L’Aina Desumvila va néixer el 16 de novembre del 1987 a Sant Fost. Va estudiar primer a Mollet i després a l’institut Alba del Vallès i a la Universitat de Barcelona. Actualment treballa com a tècnica de cultura a l’Ajuntament de Martorelles, tot i que compagina la feina amb la seva vocació artística. Fins al 31 de gener, exposa l’obra ‘Fragments de natura’ al Racó de l’Artista del Museu Abelló de Mollet.

 • Assaig Assaig: “Sant Fost comença a ser conegut arreu on anem” 13 de novembre de 2020

  La Júlia Trias i el Jordi Cid es van conèixer a Londres l’any 2015. Ella és ballarina i ell, actor. Plegats, el 2016 inauguraven a Sant Fost l’Escola de Dansa i Arts Escèniques Assaig, que ja compta amb uns 200 alumnes. Al febrer, el Campionat de Catalunya de Fitkid, Danceshow i Dances Urbanes els va premiar 14 de les 15 coreografies que van presentar a competició.

 • ANC ANC: “Després de l’aturada del COVID-19, tornarem més forts” 13 de novembre de 2020

  Aquest 2020 fa deu anys que naixia Sant Fost decideix, un moviment impulsat arran de les consultes independentistes que es van organitzar a Arenys de Munt el 2010. El 2012, la plataforma va decidir impulsar l’assemblea territorial de l’ANC a Sant Fost, una entitat que a dia d’avui compta amb 119 socis i simpatitzants. La junta de l’ANC fa balanç d’aquesta dècada i dibuixa el futur de l’entitat.

 • Protecció Civil de Sant Fost Protecció Civil de Sant Fost: “Col·laborar amb Protecció Civil és un trampolí per agafar experiència en l’àmbit de les emergències i la seguretat” 13 de novembre de 2020

  L’any 1987 naixia Protecció Civil de Sant Fost, una entitat constituïda després que uns quants veïns s’organitzessin per fer tasques de prevenció d’incendis forestals en un grup que en un primer moment es va anomenar Pronto Auxilio de la Conreria. Jordi Gallego, que va començar a ser voluntari de l’entitat l’any 1993, actualment és coordinador municipal de Protecció Civil de Sant Fost i president de l’Associació de Voluntaris de Protecció Civil de Sant Fost.

 • Mayte Toledo Mayte Toledo, caporal-cap de la Policia Local de Sant Fost: “Treballem per a les persones; volem ajudar-les a millorar les seves vides i que siguin més segures” 13 de novembre de 2020

  Mayte Toledo té 46 anys i és de Santa Coloma de Gramenet. Tot i això, ben aviat es va traslladar a viure a Barcelona, per després fer-ho a Parets, Lliçà d’Amunt i Mollet. Coneix bé la comarca, també des d’una perspectiva professional: ha treballat a les comissaries de Santa Eulàlia de Ronçana, de Bigues i Riells i de Mollet, a més de la de Torelló. Aquest setembre s’ha incorporat com a Caporal-Cap de la Policia Local de Sant Fost.

 • Anna Martínez Medina Anna Martínez Medina, guanyadora del premi Talent Jove VO: “De petita sempre deia: ‘Jo vull fer coets’” 13 de novembre de 2020

  L’Anna Martínez Medina té 23 anys, viu a Sant Fost i és enginyera en vehicles aeroespacials. Després d’estudiar a l’escola Joaquim Abril i a l’institut Alba del Vallès, ara està cursant el primer any del Màster en Enginyeria Aeronàutica a la Universitat Politècnica de Catalunya, on també s’hi va graduar. Fins l’arribada de la pandèmia, compaginava els estudis amb la feina en una aerolínia i també una beca en un projecte d’investigació. L’objectiu d’aquesta recerca? Crear gravetat artificial a l’espai.

 • Carmen Sánchez Carmen Sánchez: “Me’n vaig molt tranquil·la, amb la sensació d’haver fet la feina” 13 de novembre de 2020

  La Carmen Sánchez té 61 anys i fins el juny era la directora de l’institut Alba del Vallès, càrrec que va ocupar durant cinc anys. S’acaba de jubilar després de treballar sobretot a Badalona i Sant Fost, on hi va arribar el curs 2001-2002.

 • Núria Ventura Núria Ventura, directora de l'institut Alba del Vallès: “La nostra prioritat és seguir oberts, tenir el mínim nombre de persones confinades i atendre l’alumnat” 13 de novembre de 2020

  Des de l’1 de juliol del 2020, la Núria Ventura és la nova directora de l’institut Alba del Vallès. Té 47 anys i també és professora de tecnologia. Aquest és el seu catorzè curs a Sant Fost, on va arribar després de treballar al Baix Llobregat i a Barcelona.

 • Club Handbol Sant Fost Club Handbol Sant Fost: “Sant Fost és handbol i l’handbol és Sant Fost” 13 de novembre de 2020

  El Club Handbol Sant Fost va néixer l’any 1960 de la mà de veïns com Josep Iglesias, Antoni Baliarda i dels exalcaldes Àngel Costa i Josep Tomàs. L’entitat va passar diversos anys en què alternava la primera i segona provincial, però va ser durant la temporada 1976-1977 quan va fer un gran salt en arribar a Primera Nacional, on s’hi va mantenir durant quatre temporades. L’edat d’or del club però va ser als anys 80, quan gràcies al talent de jugadors de la base va assolir l’ascens a la Divisió d’Honor en dues ocasions, en la temporada 1980-1981 i 1984-1985. Els anys 90 van ser més convulsos per al club, que es va acabar traslladant a Martorelles. Al 2000, va tornar a Sant Fost de la mà de veïns com l’Alfonso Letosa i l’Alfredo Murciano. El club recupera de mica en mica la seva essència fins a dia d’avui, en què compta amb 9 equips i 135 fitxes federatives. Carlos Jiménez és l'actual president del Club Handbol Sant Fost, que es troba a les portes del 60è aniversari de l’entitat, molt marcat per la crisi sanitària de la COVID-19.

 • Els Gunis Els Gunis: “Hem tingut l’oportunitat d’anar a altres pobles a fer la rua de Carnaval però, per a nosaltres, primer és Sant Fost” 12 de novembre de 2020

  Aquest febrer serà el sisè any en què la colla de Els Gunis participarà a la rua de Carnaval de Sant Fost. Va néixer el 2012, quan un grup d’amics volien participar en les activitats del poble, com la cavalcada de Reis, la festa major o el Carnaval. També en van proposar de noves, com el cinema a la fresca, un acte ja consolidat i amb un gran èxit de públic que enguany celebrarà la seva vuitena edició.

Darrera actualització: 13.01.2021 | 09:11
Darrera actualització: 13.01.2021 | 09:11